Jaderňácký ženský fotbalový tým vstoupil do nové sezóny Strahovské ligy v úterý 03. 10. 2023. Na hřišti krom ostřílených stálic (Natka, Klára J., Lucie, Karla a Monča) mohli diváci při premiéře sledovat dokonce tři nové posily (Helča, Bea a Stella). No a jak se holkám vstup do nové sezóny povedl?

Jak je již patrno z názvu článku, vyhrát se holkám nepovedlo, což ovšem zápasu neubírá na zajímavosti. Do branky se postavila nová brankařská krev Helča a bylo opravdu na co koukat. Helča tasila jeden výborný brankařský zákrok za druhým. Zničila drtivou většinu šancí soupeřek a za zády jejími nakonec skončili pouze tři góly. Nebyl to vůbec lehký zápas. Hned v první části byla zraněna nejlepší střelkyně Tralalaček minulé sezóny Monča. Projela se dokonce i sanitkou a bohužel vzhledem k pothraným vazům v koleni ji už do konce této sezóny na hřiši neuvdíte. Zápas byly tedy holky nuceny dohrát v nižsím počtu a na střídání nebylo moc prostoru. Jak bývá zvykem, přidala se k tomu ještě bouřka, hustý déšť a pozadu nezůstaly ani kroupy. Občas skrz kapky nebylo ani na míč vidět. Holky se však praly a pár šancí si vytvořily. Nejnadějneji vypadal samostatný úník kapitánky Natky, která ovšem branku minula (také nic neobvyklého).

Závěrem nutno pochválit nové holky, které svou premiéru zvladly skvěle a rozhodně budou významným přínosem pro tým. Hra jaderňaček sama o sobě nevypadala vůbec špatně a pevně věříme, že svůj fotbalový um v příštím zápase využijí naplno a podaří se jim vsítit do branky soupeřek pár gólů.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť!
Lucie

Příští zápas je na programu až v úterý 24. 10., takže kdyby se někdo do té doby nudil, může si upéct třeba štrúdl.

Ingredience: vejce, listové těsto balené, cukr krystal, rozinky, ořechy, skořice, strouhanka, 4 ks jablka
Postup: Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou. Posypeme skořicí a cukrem. Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.

Kategorie: Fotbal