Po zimní přestávce, která našemu týmu evidentně neprospěla, jsme se utkali s týmem AC Milan v prvním zápase nové sezóny Strahovské ligy. Byť má tento tým zvučné jméno, žádné fotbalové legendy v něm nehrály, ale přesto se dokázali dostat k vítězství.
První poločas začal už velmi tradičně pro nás a to tím, že jsme obdrželi první gól po pár minutách. Chvilku jsme tento stav drželi, než přišlo další zaváhání z naší strany a soupeř se tak dostal do dvougólového vedení. Naštěstí v ten moment soupeř trošku přestal být obezřetný a naši hráči se začali více snažit což vyústilo v první střelený gól, který vstřelil ze zranění se vracející Honza K.. Do konce poločasu se hrál velmi vyrovnaný zápas, kde jsme ale dokázali využít další dvě šance (Pavel K. a Honza K.) a do poločasu jsme tak šli s těsným vedením 3:2.
Bohužel vstup do druhého poločasu nám opět nevyšel a po špatné rozehrávce byl stav opět vyrovnaný. To zřejmě dodalo soupeři energii, která našim hráčům po zimní přestávce chyběla, a rychle se zvládli dostat do opět dvougólového vedení 3:5. Následovala dlouhá pasáž hry, kdy se ani jednomu týmu nedařilo dát gól. Několik šancí skončilo překombinováním před bránou, jiné v rukách brankaře, jiné zase šly úplně mimo bránu. Pak ale nastala chvíle která zpečetila zápas. Soupeřův obránce prudkou střelou zpoza vápna překvapil gólmana, který se nestihl ani zohnout, a skóre tak už bylo 3:6. Následoval taktický time-out hlavně aby si už unavení hráči mohli odpočinout a zápas už se vcelku jen dohrával. Po standartní situaci se nám podařilo ještě snížit (gól Honza K.) a závěrečné minuty se nesly v duchu velmi ofenzivního fotbalu z naší strany, ale výsledek už zůstal nezměněn 4:6.

Kapitán Vojta B.

Kategorie: Fotbal