Dne 10. 3. 2022 se uskutečnilo utkání našeho ženského fotbalového týmu s Roštěnkami, které minulou sezónu hrály v 1. lize žen. Před zápasem byla opět předzápasová porada, na které jsme probraly všechny taktické záležitosti a především jsme si z role outsidera tohoto zápasu stanovily, že chceme dostat pod 10 gólů. Také jsme, při absenci našeho trenéra, dočasně zvolily Týnu jako trenérku na tento zápas.

Začátek zápasu se nesl v opatrné hře na obou stranách. Snažily jsme se vycházet z kvalitní obrany a poté dostávat do šancí naše útočnice. Do pár šancí jsme se dostaly, ale neskončily gólem. Podobně to vypadalo i ze strany soupeřek, které pochytala naše obrana nebo Dáda skvěle vychytala. Zhruba po polovině první půle přišel zlom. Rozhodčí pískl penaltu, kterou šla zahrávat Sára. Vůbec se toho nebála a napálila míč bod břevno. Takže jsme vedly 1:0. Poté šla vidět vzrůstající nervozita u našich soupeřek, které se snažily situaci co nejrychleji zvrátit, ale nedařilo se. První poločas skončil.

Na začátku druhého poločasu jsme byly pod velkým tlakem soupeřek. Vytvořily si velké množství příležitostí. Naštěstí jsme pořád bránily zodpovědně a díky rychlým střídáním jsme to zvládaly i fyzicky. I když pár střel prošlo, tak byla Dáda vždy na správném místě a na dosah další vychytané nule. Po přibližně 7 minutách druhého poločasu už začaly být soupeřky lehce bezradné a občas i ztrácely nervy. To jsme využily v náš prospěch. Za podpory našich skvělých fanoušků, trenérky Týny a bájného lenochoda jsme si překvapivě připsaly další 3 body do tabulky a druhé čisté konto v řadě.

Nakonec bych chtěla vyzdvihnout především bojovný, odběhaný a nepřekonatelný výkon všech našich hráček, protože každá ze sebe dala 1000%. Děkujeme našim fanouškům (včetně ex hráček Terky a Zdeňky) za podporu! A dále děkujeme Týně za její první vítězný trenérský počin.

Terka N.

 

La Tralalalala 1:0 UK PedF Roštěnky

Sestava: Lůca, Natka, Karla, Terka N., Sára, Zuzka, Dáda ©, Klára, Vika

Trenér: Týna

Góly: Sára(P)

Počasí: 3°C, větrno, jasno

Kategorie: Nezařazené