Ve čtvrtek 7. 4. mohli studenti Jaderky vyzvat své přednášející a cvičící k duelu ve stolním tenise na třináctém ročníku Přeboru FJFI v ping-pongu pořádaném Sportovním týmem při FJFI ČVUT Tralalalala. Do Školicího centra v areálu kolejí Strahov se dostavil rekordní počet účastníků. Turnaje se zúčastnilo 32 studentů napříč všemi obory a ročníky. Těšili se na možnost porazit některého z deseti vyučujících, kteří se odvážili přijít ukázat své ping-pongové schopnosti a dovednosti.

Zápasy začaly v základních skupinách, kde největším překvapením byl výkon Ľubomíry Dvořákové, která s protivníky ve své skupině zametla, jako kdyby na zkoušce z Lineární algebry neuměli násobit matice. Zbytek vyučujících se také nenechal zahanbit a do vyřazovací části postoupilo pět vyučujících společně s jedenácti studenty. Ostatní účastníci nemuseli smutnit, protože na ně čekalo bohaté občerstvení, stoly na pinkání, cvičící, kteří se rádi nechali pozvat na přátelský duel či toust, a samozřejmě sledování kvalitního stolního tenisu ve finálové části turnaje. V ní už vítězili trénovaní studenti a do finálové čtyřky se z vyučujících probojoval pouze Petr Kolenko, který byl pokořen Janem Čadou v zápase o třetí místo. Finálový zápas nabídl napínavou podívanou, která skončila v koncovce rozhodujícího setu, kdy Šimon Jelínek podlehl novému Přeborníkovi FJFI v ping-pongu Aleši Suchomelovi. Po následném vyhlášení vítězů a poděkování studentům i vyučujícím byl Přebor ukončen. Účastníci, kterým zbývala energie, šli oslavovat úspěch nebo kompenzovat zklamání do oblíbeného tralaláckého restauračního zařízení na kolejním bloku 10.

V průběhu Přeboru nás svou přítomností poctil také děkan fakulty Václav Čuba. Přestože nám nechtěl ukázat své ping-pongové schopnosti, vyjádřil spokojenost se zachováváním Jaderňáckých tradic a principů. Jako organizátoři jsme byli s průběhem Přeboru také spokojeni a věříme, že jsou na tom stejně i účastníci. Ještě jednou děkujeme všem zúčastněným a divákům a těšíme se na Vás ve čtrnáctém ročníku Přeboru, který se uskuteční na podzim letošního roku.

Za tým organizátorů Šimon Jelínek

 

Kategorie: Nezařazené