Díky povedené skupinové fázi se nám povedlo dostat do play-off a ve dnech 22.11. a 24.11. jsme odehráli dvojzápas, který měl určit, jestli si zahrajeme opět druhou ligu nebo zůstaneme ve třetí.

Na první zápas by všichni (především pak asi gólman Pavel) nejradši zapomněli. Soupeř nás naprosto zaskočil a než jsme se vzpamatovali Pavel vytahoval z brány už čtvrtý míč. Legendární útočník Zdenál zvládl sice vstřelit skvělý gól do šibenice, ale i tak jsme nakonec první poločas končili se skóre 6:1. Naše šance na postup se hodně tenčily. Ale nic jsme nevzdávali a po poločasovém team-talku a změně gólmana, kdy šanci opět dostal Dan, jsme byli úplně jiný tým. Podařilo se nám nedostat žádný gól, nutili jsme soupeře dělat chyby a sami si šance vytvářeli, což ve výsledku přineslo 2 góly od Pavla a Nikiho. První zápas tedy skončil 3:6 a my měli ve druhém co dohánět.

Do druhého zápasu jsme šli s vědomím, že máme před sebou těžký úkol, chceme-li postoupit. Ale poučili jsme se z prvního zápasu a od začátku to byl vyrovnaný zápas. Velkou zásluhu na celkovém výsledku měl i gólman Dan, který chytal úplně vším, co měl a zabránil několika zcela jistým gólům. Ujali jsme se vedení jako první (poprvé v sezoně se skvěle prosadil Pavel) a dodalo nám to trochu klidu, aby nás soupeř do poločasu vrátil zpátky na zem, když srovnali. Ale i přes zatím nepříznivý výsledek jsme nic nevzdávali a za chvíli jsme byli odměněni gólem (opět první gól v sezoně, tentokrát od Romana). Hra se zrychlovala, šance přibývaly, ale gólman soupeře byl zřejmě taky ve formě. Doufali jsme, že už by tam něco mohlo padnout a trochu nás přiblížit alespoň penaltovému rozstřelu, když přišla pro Nika druhá žlutá karta a tím pádem hra v oslabení po dobu pěti minut. Nic příjemného, vzhledem k blížícímu se konci zápasu. Vůbec nás to však nerozhodilo a nejen, že jsme gól nedostali, ale dokonce se podruhé v zápase prosadil Roman a dostal nás do pozice, kdy nám stačilo dát ještě jeden gól a bylo by celkové skóre vyrovnáno. Posledních několik minut bylo naprosté obléhání brány soupeře, i gólman šel útočit, ale co nezblokovala obrana, to chytil gólman, a tak zápas skončil s konečným skóre 3:1. Velký smutek, protože to znamenalo, že do dalších kol play-off se nedostaneme, ale obrovská hrdost za předvedený výkon.

Vojta

Kategorie: Nezařazené