Na Halloweenské úterý 31. 10. náš čekal zápas proti v lize novému týmu PMS. Dokonce nám přálo i počasí – i když bylo chladno, za celou dobu nepršelo (což se za tuto sezónu ještě nepovedlo!). Bohužel jsme se ale sešly v poměrně malém počtu, na poslední chvíli nám ještě ke všemu kvůli nemoci vypadla brankářka Helča. Do brány tedy nastoupila Dáda, jako obránkyně Natka, Karla a Lucka a do útoku Mirka, Stella a Iva. Jak jste si asi spočítali, na střídačce tedy mohla být vždy jen jedna obránkyně a jedna útočnice – bylo nám tedy jasné, že si moc neodpočineme.

Do zápasu jsme šly s velkou odhodlaností a motivací, protože jsme měly dost dobrou šanci na výhru. Dařilo se nám soupeřkám brát míč, mnohokrát jsme se probojovaly k jejich bráně a měly šance střílet. I přes to ale stále nepadal gól. I když soupeřky měly mnohem méně šancí než my, jednu ze střel ke konci první poloviny zápasu proměnily. Skóre po konci prvního poločasu tedy bylo 1:0 pro PMS.

Tím jsme si ale nenechaly zkazit náladu – stále jsme měly polovinu zápasu před sebou a všechny jsme věřily tomu, že ještě skóre otočíme. Když ale na naší straně stále zůstávala nula i po asi 10 minutách druhého poločasu, rozhodly jsme si vzít time a vypustit „krakena“. Dáda s jejími ostrými střelami byla vyslána z brány přímo do útoku a v bráně ji nahradila Lucka.

Nová formace fungovala, Lucka v bráně zazářila a při jednom zákroku dokonce předvedla elegantní něco jako kotoul. I vepředu to stále vypadalo slibně – často jsme byly u brány soupeřek, už ani nevím kolikrát (protože to bylo fakt hodněkrát) jsme kopaly roh. Šancí bylo spoustu, ale vždy kousek chyběl. A pak najednou Dáda doběhla k brance… a byl to gól!!! Měly jsme obrovskou radost. Navíc jsme potom zjistily, že to bylo asi 30 sekund před koncem celé hry! Zápas tedy dopadl remízou 1:1.

Tak a to je celý příběh o tom, jak jsme získaly první body této sezóny. Stejně jako naše soupeřky, kterým děkujeme za fajn zápas a přátelský přístup.

Iva

Kategorie: Fotbal