Jelikož je skupinová fáze Strahovské ligy za námi a reporty ze zápasů jsou pouze ze 3 utkání, rozhodl jsem se alespoň stručně ohlédnout na zbylé, nezdokumentované, zápasy.

Hned v prvním zápase jsme zakusili hořkost prohry (zápas proti AC Milán). Na další zápas jsme proto byli extra motivovaní získat nějaké body (i proto že béčko první zápas vyhrálo a neustále nám připomínali, že mají víc bodů). Čekal nás soupeř, se kterým jsme se utkali i minulou sezónu, Cortina extermina. Poslední vzájemný zápas skončil naprostou demolicí týmu soupeře a doufali jsme, že se nám to podaří zopakovat. Jenže v prvním poločase to tak vůbec nevypadalo. Nevíme jestli soupeř hrál líp, nebo my hůř, každopádně se šlo na přestávku za stavu pouze 2:1. Naštěstí po pauze jako by se hrál úplně jiný zápas. Soupeř začal propadat kde se dalo a naši hráči toho dokázali patřičně využít. Sice jsme ještě jeden gól obdrželi, ale zato jsme jich 8 dali a tak zápas končil za stavu 10:2. Gólově se pětkrát prosadil Honza H., dvakrát Pavel K. a po jednom gólu ještě přidali Nikita P., Marek K. a Pavel Š.

Další dva zápasy jsou zdokumentované v příslušných reportech, takže pouze zmíním, že jsme si z nich odnesli dvě výhry a doufali, že se nám tato vítězná šňůra povede udržet.

Pátý zápas nás čekal opět proti týmu se kterým jsme se potkali už minulou sezónu. Jednalo se o tým Velký špatný, kde nastupuje spousta bývalých jaderňáků z fotbalového céčka. Poslední vzájemný zápas dopadl opravdu velmi špatně pro soupeře a rozhodně jsme neočekávali, že by se tento zápas měl lišit. Jenže soupeř nás dokázal překvapit a hlavně díky svojí jednoduché, ale účinné taktice, dokázal zápas držet velmi vyrovnaný a díky dvěma trefám (jednou se trefil i bývalý hráč áčka Jarda) tak končil poločas za stavu 1:2. Rozhodně jsme ale nechtěli ztratit body a po poločase jsme začali hrát jako úplně jiný tým. Chvíli naše snahy ještě soupeř odvracel, ale poté co jsme srovnali na 2:2 a zanedlouho i zvýšili, se soupeř už nezmohl vůbec na nic a pouze odvracel naše útoky, a to navíc dost neúspěšně. Zápas nakonec skončil naši výhrou v poměru 8:2. Po dvou gólech dali hráči Honza H., Dan P. a Patrik P., jeden gól pak přidali Pavel K. a Matej P.

V rámci šestého kola jsme se utkali s týmem s názvem Ve čtyrech, což vůbec neodpovídalo počtu hráčů v tomto týmu, jelikož jich bylo 10. My jsme se už klasicky sešli pouze v sedmi, a chyběl nám náš nejlepší střelec Honza H. a taky Pavel K., naštěstí nás svou přítomností potěšil Honza K.. Vzhledem k absenci i dalšího útočníka Nikity, jsme ovšem museli přesunout některé naše obránce do útoku. Tuto roli na sebe vzal Dan a že to byl povedený krok. Zápas to byl velmi vyrovnaný, obrany obou týmů nepouštěly na gólmany moc střel a Honza K. který měl být hlavní střelec se rozhodl, že všechny střely namíří radši do tyček. Naštěstí Dan nějak našel střeleckou formu a ze třech šancí dal 3 góly, Marek k tomu ještě přidal jeden. Soupeřovy snahy o gól rozbíjela naše obrana a pouze jednou musel gólman lovit míč ze sítě. Tento vyrovnaný zápas tak skončil v náš prospěch 4:1.

Poslední zápas skupinové části byl pro nás už spíše možností jak si zlepšit statistiky, na první místo jsme se dostat nemohli a druhé místo jsme měli už jisté. Jenže tým s názvem Pod vlivem nám ty statistiky moc nezlepšil. Výjimečně jsme se setkali ve více jak 7 lidech, konkrétně nás došlo 8, ale opět většina útočníků nedošla. Zápas to byl velmi nudný jak pro hráče tak i pro diváky. Soupeřova taktika nakopávat míče z autu přímo do brány jim sice jeden gól přinesla, ale kvůli tomu se trávilo víc času mimo hru chystáním míče, než samotnou hrou. Když už jsme dostali míč do hry, tak jsme byli rozhodně lepším týmem, ale nedařilo se nám šance moc proměňovat. Naše jediné dva góly tak vstřelil Matej P. a tento nudný zápas tak skončil i velmi nudným skóre 2:1, čímž jsme si pouze potvrdili druhé místo ve skupině a účast v play-off.

Celkově se nám skupinová fáze velmi vydařila, prohru jsme zakusili pouze jednou a to hned v prvním utkání. Oproti minulé sezóně se nás scházelo méně, až na poslední zápas jsme si drželi stabilní účast vždy sedmi hráčů. Ačkoliv jsme skončili druzí, tak ve skupině se nám podařilo nejvíce gólů vstřelit a také nejméně dostat. Nejvíce gólů nastřílel Honza H. – 12 gólů ve třech zápasech, o pomyslné druhé místo se pak s pěti góly dělí Pavel K., Dan P. a Matej P., třetí místo poté drží se čtyřmi góly Patrik P. a Nikita P.. Bohužel se opět nepodařilo ani jednou udržet čisté konto. Každopádně skupinu máme za námi a věříme, že si formu udržíme a zvládneme projít přes play-off a příští sezónu už se vrátíme do třetí ligy.

kapitán Vojta B.

Kategorie: Fotbal