Ve středu, první březnový den roku 2023, se ženský jaderňácký fotbalový tým v 19:00 postavil proti soupeřkám netradične na hřšti č. 6 (připomínka pro fanoušky: všechny zápasy holek se v této sezóně budou odehrávat na hřišti č. 6, poblíž oblíbené “desítky”). Zápas se nesl v duchu návratu do starých kolejí, tedy do druhé ženské Strahovské fotbalové ligy. Po jedné sezóně, kdy tým sbíral zkušenosti v první lize (tedy mezi nejlepšími hráčkami, které široko daleko najdete), byl návrat “mezi své” přímjemnou záležitostí. I přes veškeré získané prvoligové zkušenosti se zápas s Rybyčkami nevyvíjel tak, jak by si Tralalačky přály. V první půly se nepropracovaly k žádné významné šanci a do druhého poločasu nastupovaly za stavu 0:1. Ve druhé části byla nejblíže skórování útočnice Karla, avšak její dělovou ránu schytalo bohužel jen břevno. Naopak soupeřkám se podařilo míč do branky protlačit ještě dvakrát. Celkově tady Rybyčky porazily La Tralalalala 3:0. Na úvod sezóny podaný výkon nevypadal vůbec špatně a věřme, že příští zápas už nějáké ty góly přinese. Závěrem je třeba zmínit a vyzdvihnout úžasné brankářské zákroky, které předváděla Dáda a nad kterými soupeřki jen kroutily očima.

Sestava: Dáda (B), Týna (O), Natka (O), Luci (O), Monča (O), Karla (Ú), Klára (Ú), Zuzka (Ú), Mirka (Ú)

Luci

P. S. Na všechny fanoušky se v průběhu sezóny těšíme jak na zápase, tak po zápase a jestli se mezi našimi zápasy nudíte, můžete mezitím něco upéct a třeba nám to pak donést ochutnat. Pro inspiraci přikládám recept na výborné máslové loupáčky – skvělé k snídani jak s marmedládou, tak s kusem salámu.

Ingredience:
• 20 g droždí
• 50 g cukru krupice
• 500 g hladké mouky
• špetka soli
• 30 g rozpuštěného másla
• 180 ml vlažné vody
• 100 ml vlažného mléka
• 1 vejce na pomazání loupáčků před pečením
• mák

Postup:

  1. Do mísy od robota si dejte mouku, 25 g cukru, sůl, vše promíchejte a udělejte důlek. Ohřejte si mléko spolu s vodou, nalejte je do připraveného důlku, přisypte zbylý cukr a rozdrobte droždí. Droždí ve vodě a mléce lehce rozmíchejte a nechte 15 minut vzejít kvásek.
  2. Po 15 minutách přidejte rozpuštěné máslo a poté nechte těsto hníst cca 5 minut. Uhnětené těsto vložte do čisté, olejem vymazané mísy, překryjte čistou utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte hodinu kynout.
  3. Až budete mít těsto vykynuté, tak si lehce podsypte pracovní plochu moukou a těsto rozdělte na cca 90 g kousky (těsto Vám vyjde na 9-10 loupáčků), které rozválejte na cca 20-25 cm dlouhý oválek a poté jej zaviňte do tvaru loupáčku. Loupáčky přendejte na připravený plech, který si vyložte pečícím papírem, překryjte čistou utěrkou a nechte je ještě 30 minut odpočívat.
  4. Troubu si rozehřejte na 200 °C a před pečením loupáčky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem. Pečte 20-25 minut – dokud nezezlátnou.
Kategorie: Fotbal