První zápas v roce 2012 sehrál náš florbalový tým proti soupeři ISC Rockers, který se od prvního kola zakotvil na samém konci tabulky, a jevil se tak jako nejsnadnější soupeř. Po dvou prohrách jsme si chtěli spravit chuť a trochu si vylepšit skóre.
Bohužel první problém nastal ještě před zápasem s absencí gólmana, a tak jsme byli nuceni vybrat někoho mezi sebou. Naštěstí se toho zhostila Kája Kopecká, jinak brankářka fotbalového týmu, pro kterou to byl první zápas za náš florbalový tým. Navíc se stihla převléct do gólmanského ještě dřív, než začal zápas, což se občas nestávalo ani našemu běžnému brankáři Jirkovi, který měl momentálně pracovní povinnosti.
Ani s účastí to tentokrát nebylo příliš slavné, chyběl například kapitán Petr Vágner nebo Radek Papoušek, kteří patří mezi naše nejlepší hráče ve statistikách kanadského bodování.
I tak jsme ale šli do zápasu s chutí a chtěli jsme si konečně trochu zastřílet. Zdálo se, že soupeřův brankář toho nemá odchytáno více než ten náš, čehož jsme chtěli co nejvíc využít.

První gól se nám povedlo vsítit už po 3 minutách, když Tomáš Hambálek, hrající na pozici obránce, udělal dlouhou sólovou akci, na jejímž konci nedal brankářovi příliš velkou šanci. Už 2 minuty poté využil naši převahu Honza Pozler po výborné přihrávce Kuby Koláře, který vybojoval míč za soupeřovou brankou. Honzovi to zjevně nestačilo, a tak za další 3 minuty zvýšil už na 3:0. Veškeré útočné aktivity ISC Rockers jsme přitom ubránili zpravidla s přehledem a nepustili je do žádných pořádných šancí.
Skórovat se podařilo i naší první pětce, když Tonda Povolný nahrál Petrovi Veverkovi, který se nemýlil. Naši převahu korunoval ještě minutu před koncem první třetiny Vašek Kautský, a tak jsme do druhé části vstupovali za jednoznačného stavu 5:0, navíc naše brankářka udržela po celou třetinu čisté konto.
V druhé části jsme v nastaveném tempu pokračovali. Dvakrát se trefil Matěj Kotrba a po jednom gólu si připsali Petr Veverka a Michal Beránek. Bohužel jsme jednou zaváhali i v jinak nezvykle dobré obraně a jeden z “Rokerů” snížil. Po druhé třetině stav 9:1.
Ve třetím dějství jsme kontrolovali hru a soupeře k ničemu většímu nepustili. Výjimkou byly dvě náhodné situace: jedna skákající střela odněkud z půlky a druhý šoupák, který se také nějak dostal do brány. Skóre ještě dvakrát navýšil Honza Pozler po přihrávkách od Kuby Koláře a Zdeňka Junka, čímž ukončil naši gólovou smršť, a odcházeli jsme tak se zaslouženou výhrou 11:3, Karolína byla jednoznačně nejlepší holkou, která za náš florbalový tým kdy chytala (a asi jedinou), a navíc jsme si výrazně vylepšili skóre.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder