A je to zase tady. Po letní přestávce jsme ze skříně opět vytáhly své krásné dresy a plné odhodlání vyběhly na hřiště vzdorovat našim prvním soupeřkám. Čekal nás nový tým Strahovské ligy Skrytý talent.

Na zápas jsme dorazily v pozměněné sestavě oproti loňské sezóně. Vzhledem k tomu, že jsme trenéra Davida a kapitánku Hanku vyslaly na zahraniční angažmá do Stockoholmu, respektive Schenectady (USA), bylo nutné na uvolněné pozice najít adekvátní náhradu. U lavičky v trenérské pozici nyní přešlapuje Martin Cuhra a prozatímní neoficiální kapitánkou se stala Kamila.

Změny se dotkly i útoku a obrany. Kvůli zranění z minulé sezóny jsme přišly o excelentní útočnici Káťu a ani Ráďa nás pro zdravotní komplikace letos nepodpoří. Naše řady však doplnila Kristýna, která s námi trénovala již v minulé sezóně, Markéta a nadějná posila z prvního ročníku Zdenka.

Tradičně v dobré náladě jsme zahájily úvodním výkopem a hned od prvních minut bylo zřejmé, že nás čeká vyrovnaný zápas. Po nesmělém začátku, kdy se oba týmy takticky oťukávaly, se konečně objevily první náznaky přečíslení, které naznačovaly slibné střelecké pozice. Hra se přelévala z jedné poloviny na druhou, nové posily se rychle na hřišti zorientovaly, čímž se nám podařilo vytvořit dvě dobře fungující čtveřice. Bohužel v první polovině se i přes nadějné průniky nepodařilo našim útočnicím vstřelit gól. Naštěstí i na druhé straně veškeré pokusy o střelu s přehledem likvidovaly obránkyně a suverénní Kája. K poločasové přestávce jsme tak do kabin (na lavičku) odcházely za smírného, ale slibného stavu 0:0.

Během pár minut odpočinku jsme od trenéra dostaly instrukce, jak zvýšit svou produktivitu a drobně jsme změnily naši sestavu. Kamila si vyměnila své místo s Amal, čímž jsme do útoku dostaly potřebný důraz, a hned v úvodu druhého poločasu si vytvořila slibnou šanci. Bohužel o kousek minula branku a jen díky neuvěřitelnému štěstí se soupeřovi podařilo zmocnit se míče dříve, než se k němu dostaly naše dorážející hráčky. K zaslouženému gólu chyběly centimetry.

S ubíhajícím časem rostla na hřišti i v hledišti nervozita, souboje se stávaly agresivnějšími a došlo i na několik pádů. Tlak sílil na obě strany až vyústil v nešťastný gól v naší síti a zápas tak skončil prohrou 0:1.

Celkově průběh utkání dokázal, že se nám podařilo rychle začlenit nové hráčky do týmu, a ty jistě v příštím utkáni ukáží, že jejich přestup do La Tralalalala znamená pro naše soupeřky vážné ohrožení.

Zuzka Ch.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder