V pondělí 15. 10. jsme odehráli náš čtvrtý ligový zápas, soupeřem nám byl tým PH Maséři Milevsko. Z našeho kádru tradičně chyběl David Bulant a netradičně Ondra Hruška. Úkol zněl jasně. Dostat od soupeře co nejméně branek a pokud možno nějakou střelit.

První poločas začal až neuvěřitelně dobře. První gól jsme dostali až po deseti minutách hry, neboť jsme se snažili zodpovědně a poctivě bránit a střídat. Ale nebyli bychom to my, aby se nevloudilo pár chybiček. Teoreticky sice víme, že když je za obránci volný protihráč, existuje nenulová pravděpodobnost, že dostaneme branku, ale jak se ukázalo, převod teorie do praxe stále drhne. V půlce zápasu jsme tak po několika gólech prohrávali 0:5 s celkem dobrým pocitem z předvedeného výkonu.

Vstup do druhého poločasu se nám ale opět nepodařil. Ani ne minutu po rozehrání jsme dostali rychlý gól a jak je naším nepříliš dobrým zvykem, koncentrace a zodpovědnost někam mizela pospolu s fyzickými silami, čehož začali s radostí využívat naši soupeři. Pár zajímavých momentů: Navrátilec ze Španělska, Vojta Bednář, ve snaze zabránit brance předvedl ukázkový skluz. Celá akce měla ovšem drobnou chybičku – skluzy jsou ve SFL zakázané. Další gól tak přišel po dorážce z nařízené penalty. Kapitán Vespalec se také mohl poprvé radovat z gólu, ale neradoval se, neboť se jednalo o gól vlastní. Krátce řečeno, podle naší druhé pětadvacetiminutovky by se dal napsat další díl bestseleru „Teorie chaosu v praxi“. Obránce střídal útočníka, útočník obránce, útočníci zůstávali vzadu a obránci podnikali spanilé jízdy na soupeřovu půlku zpravidla zakončené gólem do naší sítě. Zmatky v obraně byly korunovány již zmíněnými několika vlastními góly. Na druhou stranu, první vlaštovky by se daly nalézt v přímých kopech, kde opravdu chybělo málo k vstřelení další branky (do soupeřovy sítě). Od daleko většího gólového nášupu nás tradičně zachránil výborně chytající Štěpán a hvizd rozhodčího ukončující zápas. Jak trefně poznamenal Oskar, na tréninku holt budeme trénovat jenom druhý poločas.

Závěrem opět musím poděkovat dorazivším fanouškům za podporu, doufám, že jsme je ještě neodradili a přijdou nás opět podpořit v hojném počtu (rozuměj pobavit se a užít si kibicování – srdečně zveme zejména hráčky La Tralalalala)! V pondělí 22. 10. od 22:00 na hřišti č. 9 se pokusíme uhrát co nejlepší výsledek proti týmu LAMPIONI, který s námi sídlí v dolní polovině průběžné tabulky.

P. S. Pokud někdo čeká na to, až napíšu, jaké že to jubileum slavíme, nechť se podívá na oficiální stránky Strahovské fotbalové ligy.

Radek V.

[flagallery gid=27 name=Gallery]

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder