První březnový den se florbalisté sešli k dalšímu utkání Univerzitní florbalové ligy OPEN. Tedy spíše nesešli. Jakoby podzimní série zranění a nemocí nestačila, nemohl se dostavit Tomáš „mam kýlu, ale ananas plave“ Kouřim, Vojta „mam žlutou zimnici a je mi strašně“ Lejsek a Marek „lidi sorry, mam něco s kolenem“ Matas. Suma sumárum jsme měli jediného hráče na střídání. V obraně bojovali nový kapitán Vašek Kouba a Marek Urban, v útoku Honza Kotrbatý, Zdeněk Junek a Martin Cuhra a na střídačce byl Hamboš. Bránu pak střežila Aneta Čermáková.

Čekali jsme nelehký zápas, jelikož soupeř Dokuref v této sezoně neztratil ještě ani bod. Bohužel, vývoj utkání tomu nasvědčoval. Leč první jsme zahrozili my, když Honza Kotrbatý přesnou přihrávkou našel Zdeňka Junka nabíhajícího před bránu, nicméně díky brilantnímu zákroku gólmana protihráče se míček do brány nedostal. Nutno dodat, že tento brankář chytal dobře po celý zápas a úspěšně likvidoval spoustu našich pokusů a zejména nedával šanci pro dorážky.

První udeřili Dokuref, když si po pravé straně naběhl jeden z útočníků a vymetl veškeré pavučiny v horním růžku branky. Soupeř nás od té doby přehrával a do konce prvního dějství stačil dát ještě 5 fíků. Udeřili jsme ale i my, když Zdeněk Junek nahrál Honzovi Kotrbatýmu, nabíhajícímu po křídle, a ten nekompromisně zavěsil přímo do šibenice.

Druhá část se podobala té první a soupeř byl i nadále dosti nebezpečný. Měli jsme ale i světlé momenty. Hned ze začátku druhé třetiny se uvolnil Honza Kotrbatý a přidal svůj druhý gól v zápasu. Další branku přidal Hamboš po přihrávce Marka Urbana. Ke konci třetiny fauloval náš „oblíbený“ protihráč a někdy též rozhodčí Petr „jsem tlustý prase, směju se jak debil a jsem úplně retardovaný“ Fořt, když nahodil Martina Cuhru na mantinel, za což mu nadávali do čůráku i jeho spoluhráči. Dostali jsme díky tomu výhodu přesilové hry.

Ta se protáhla až přes přestávku. Soupeř se sice urputně bránil, nakonec se nám ale podařilo početní výhodu zužitkovat, když Tomáš Hambálek našel volného Vaška Koubu a ten se nemýlil. Během třetí části jsme se herně o něco zvedli a naopak soupeř trochu polevil, takže hra byla opticky mnohem vyrovnanější. Tomu odpovídalo i vyrovnané skóre 2:2 této části, když se za nás trefil ještě Martin Cuhra po přihdávce od Honzy Kotrbatého, což uzavřelo náš gólový přísun.

Celkové skóre bylo 5:12, což sice nevypadá příliš hezky, ale vzhledem k počtu našich hráčů a kvalitě soupeře jsme očekávali, že se zápas může vyvíjet mnohem hůře. V dalších týdnech nás čekájí zápasy se soupeři, kteří jsou blízko nás v tabulce, a budeme tedy rádi za každého fanouška, který nám pomůže tyto soupeře porazit, a tím se i posunout v tabulce nahoru.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder