Ve čtvrtek 14. března jsme byli připraveni zesměšnit slovensky mluvící mužstvo U.S.T.A.F. v následujícím složení:

Branku hájil pan Ondřej Bartoněk, v obraně naskakovali pánové Jan Hejný a David Brožek, o útočení se starali pan David Blatský, pan Filip Petrásek, pan Petr Valenta a pan Milan Lecián.

Absentovali pánové Martin “vykloubený palec” Ševeček a Milan “výpitek” Holec (oba neomluveni), dále pak kapitán Michal “jsem na horách” Krčmář a pan Michal “zítra jedu k zubaři” Zajíček.

Do utkání jsme vstoupili s vidinou třetího vítězství v řadě, nicméně na hře to příliš znát nebylo. Naopak, zápas začal velmi opatrně z obou stran. V první čtvrthodině stojí za zmínku snad jen orazítkovaná tyč za Onckovými zády. Poté však David Blatský využil zaváhání gólmana, obral ho o balon, zasunul do prázdné brány a otevřel tak skóre zápasu. Naneštěstí se soupeři podařilo do konce poločasu srovnat po minele Jana “už jděte fakt do píči” Hejného.

Po poločasové pauze se do té doby nepříliš nebezpečný soupeř osmělil a nadělil nám lekci z produktivity. Hned v úvodu druhé půle se utrhl jeden ze slovenských útočníků a na dvakrát Oncka překonal. Soupeř se tak ujal vedení 2:1. Od tohoto okamžiku jsme až do konce zápasu pouze dotahovali jednogólové manko. Nejprve jsme byli svědky nádherné kombinace Davida Blatského a Filipa Petráska na jeden dotek, po níž druhý jmenovaný mohl neohroženě poslat míč do prázdnotou zívající svatyně. Na další inkasování ještě dokázali odpovědět David Brožek a Petr Valenta. O poslední korekci skóre z naší strany se svou druhou trefou postaral Filip. Okamžitě po rozehře unikl po levém křídle a napálil balon do šibenice. Tentýž hráč však v samotném závěru obdržel velmi přísnou žlutou kartu, po které nám soupeř odskočil na rozdíl tří branek. Konečný výsledek – 8:5.

Dalo by se říct, že herně jsme byli po dobu trvání celého zápasu lepší, nicméně soupeř dominoval efektivní a velmi přesnou koncovkou. Za Onckova záda padlo téměř vše co mohlo, protihráči se nebáli střílet ani z poloviny hřiště. Můžeme děkovat Bohu, že počet obdržených branek nebyl ještě vyšší, několikrát totiž cestu míči zkřížila jen dobře postavená branková konstrukce.

 

report by pan Petr Valenta

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder