(Spoiler Alert!) Neskutečné se stalo skutečností. Netušili jsme, že den D přijde tak brzo, ale věděli jsme, že ten den jednou přijít musí. Vždyť je to tak ve všech emerických filmech. Na začátku se sejde tlupa největších hňupů, nemehel, nešiků, nekopů a idiotů, nejprve dostávají ve všech utkáních nehoráznou čočku, ale nakonec, nakonec vždycky aspoň jednou vyhrají! 🙂 Ale nepředbíhejme událostem.

Ke středečnímu zápasu jsme se dostavili ve výborné náladě. V bouřlivém zápase naše holky porazily Pivce na hřišti a my jejich fanoušky přeřvali v hledišti. A důvodů k dobré náladě jsme měli ještě více hned po spatření pěti soupeřů z Kultury.cz, majících k otázce fyzické a předzápasové přípravy evidentně úplně stejně kladný vztah jako většina členů Odpadu:
„Ty vole, dneska nemáme nikoho na střídání!“
„No to je v prdeli ty vole, počkej, dokouřím to cigáro…“

Na začátku utkání nastoupila obvyklá sestava Ušakovových úderňáků. V útoku Michal “víc gay přezdívka by nebyla?“ Dvořáček a Lukáš Novotný, v obraně Adam “kecek“ Kecek a Tonda “já ten gól snad nedám“ Povolný. V bráně Štěpán “nanopodložka” Poláček. Na střídačce Radek “kapitán lýtko“ Vespalec, Oskar “hospodský trenér“ Löw, Mára Böhm, Tomáš Hambálek a Kuba „dneska jenom podporuju“ Kopecký. Po úvodním hvizdu se zápas začal vyvíjet, řekněme,  nečekaně. Nehrálo se na polovině Odpadu (?), dokonce jsme soupeře tlačili na jejich území (??!). Naší hře pomáhala i značně gentlemanská („se na to běhání můžu vysrat…“) hra ze strany soupeřů, kteří nás přihrávku nechali nejen v klidu zpracovat, ale dokonce nám dávali čas i v klidu odehrát. Jak trefně poznamenal Oskar: „No to je hned jiná! Než hrát proti nějakým magorům, co běhaj!” Tradičně se vyznamenal i Adam, který kromě gólu permanentně rozleptával psychiku soupeře svými komentáři účinněji než lučavka královská zlato. V poločase jsme po brankách Adama a Michala vedli 2:1, kdy za soupeře skóroval malý plešatý pán s náušnicí, který si na zápas evidentně odskočil z pojízdné show Zdeněk Izer Revival.

V druhé půli soupeř mírně pozměnil taktiku, v rámci šetření zbylých fyzických sil obránci vůbec neopouštěli svoji polovinu a útočníci tu naši. Zejména při rohových kopech tak naši úderníci mohli před soupeřovou bránou řádit jako wehrmacht v Polsku. Bohužel i přes několik vyložených šancí (zejména kolegy Povolného) se další branku vsítit nepodařilo. Ani kapitán nedal svůj premiérový gól břichem. A samozřejmě platí okřídlené – nedáš, dostaneš.  2:2. I tento výsledek by fanoušci brali všemi deseti. Ale my jsme řekli ne! Žádná remíza a když body, tak všechny tři! A tak Michal Dvořáček prokličkoval přes plíce již plivající obránce a vsítil druhou branku v tomto zápase. V hledišti i na střídačce Odpadu jako by vybuchla malá atomovka! Vést 3:2 pár minut před koncem zápasu se nám jen tak nepoštěstí. Ale Kultura.cz se nevzdává a troubí k poslednímu generálnímu útoku, do kterého se zapojuje i psychicky rozleptaný brankář protihráčů (aneb pokud někdo bere vážně Keckovy poznámky, je to jistá cesta k doc. Chocholouškovi). Napětí stoupá. Štěpán předvádí neuvěřitelné zákroky, obránci běhají jako motoroví křečci, střídačka se bouří, fanoušci nadšeně skandují Tra-la-la-la-la a Pískej konec! Závěrečný hvizd stvrzuje výsledek 3:2 , což znamená první (a doufejme, že ne poslední) výhru Odpadu. O následných oslavách, které byly, slovy klasika, opravdu velmi decentní se raději nebudeme zmiňovat … páč si je stejně nikdo nepamatuje.

Ještě jednou díky všem fanouškům za opravdu skvělou atmosféru a doufám, že nás přijdete podpořit i v dalším zápase proti nemehlům z oddílu Lewis Holtby, kteří za 4 zápasy dali pouhopouhých 68 branek! Ve středu od 22:00 na hřišti č. 6 (bývalé hřiště č. 9).

-rwe-

P.S. Už jste se zapojili do tipovací soutěže, kolik dostane Odpad v následujícím zápase branek? Ne? Tak to rychle napravte na FB stránce této události. Na šťastného výherce /šťastnou výherkyni (abychom byli genderově korektní) čeká jedinečná odměna.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder