Tým Veteránů nastoupil v pondělí 24. března ke svému prvnímu ligovému zápasu v této sezoně (jakkoli je to matoucí po dvou předchozích zápasech, opravdu byl tento první), a to proti týmu AC SK FC. Vzhledem k potopě na strahovském hřišti č. 1 byla většina hráčů ochuzena o nejakčnější část večera a to přemístění se ze Strahova na Palmovku za 15 minut, a tak se o trochu napětí musel postarat alespoň Tomáš s Kájiným bičem.

Veteráni nastoupili v sestavě: Verča B., Bohyně Kája, Tomáš, Vašek, Špáňa, Roman, Pavlíto a Infarkt, v bráně pak clonil již tradičně Lenochod René. Zápas začal v rychlém tempu a „ti hajzlíci mrňaví uběhaní“ zanedlouho vedli 2:0. Zápas měl vše co je potřeba  – nechyběly střely na bránu (spíš na naší než na soupeřovu), fauly (a některé skorofauly alias rozhodčí: „Hrajete zbytečně tvrdě“, Vašek: „Tak že bysme si šli zahrát piškvorky ne? “), nadávky a opět střely na bránu (naší).

Zásadní obrat ale nastal, když Lenochod, míříce na prázdnou bránu, minul o pouhých pět metrů a zakopl míč kamsi do háje. Náhradní balon se ukázal být pro náš tým klíčový. Během ani ne minuty padla přičiněním Vaška Jánského do soupeřovy sítě první branka. Následovala rozehrávka, několik krátkých přihrávek a Tomáš v zápětí vstřelil druhou. Bohužel byl v zápětí balon vyměněn za původní a střelecká forma Veterány zase opustila. I tak skóre 2:2 asi 8 minut před koncem zápasu soupeře úplně netěšilo. Od soupeřů se ozývaly hlášky typu „Já jsem takovej čůrák, se do toho míče netrefim!“ Načež to znaší střídačky bylo okomentováno se slovy „No jo no, každej tým má svého čůráka…“. Bohužel i přes všechnu snahu nás i soupeřů žádná další branka nepadla a zahajovací zápas sezony byl ukončen za stavu 2:2.

Na závěr mi bylo velmi důrazně doporučeno upozornit na fakt, že gól do naší branky nepadl, když byla na hřišti Verča nebo Kája (a to ani, když byly na hřišti Verča i Kája zárověň).

Za rozsáhlou fanouškovskou základnu Veteránů

Verča Paštyková

Kategorie:

1 komentář

Napsat komentář

Avatar placeholder