15. 7. nastoupili Veteráni Tralalalala k prvnímu zápasu Letní ligy proti Taurin 1. FC. Zápas se konal na Pražačce, což je „místo činu“, tak jsme byli maskováni jako tým Moe‘s. Za neskutečně nechutného vedra jsme nastoupili v sestavě: v bráně David Karal, v útoku Peťa Habásko a Verča Blechová, v obraně Špáňa, Vašek Jánský a áčková posila Milan „Otík“ Lecián, a na všech jmenovaných postech krom brány Jarda Gubiš. Fandili nám náš momentálně nehrající šéf Toom a Zuza s Kájou.

To, že soupeř byl papírově o dvě ligy nad námi, na hře vůbec nebylo poznat, snad jen podle toho, jak moc byli uplakánci, a často si stěžovali slečně rozhodčí, jak „hrajeme moc tvrdě“, „tohle přece byla ruka a ne hlavička“ a „to si snad děláme prdel s takovými zákroky“.

Do vedení jsme se dostali poté, co soupeř pěkně hloupě před vlastní bránou pokazil rozehrávku, míč se odrazil k Verči a tak jej uklidila přesně tam, kam patří – do odkryté brány. Soupeři jako kdyby nemohli uvěřit, že Oni, kteří hrají 5.ligu, právě dostali gól od holky hrající sedmou, a přestali se tolik soustředit. Tím vzniknul prostor pro spoustu našich šancí, do kterých se zapojovali obránci chvílema víc než útok.  Jedné takové šance se ujal Vašek Jánský a velmi luxusním způsobem zvyšoval na 2:0.

A mohli jsme jít ještě do vyššího vedení, ale to by Špáňa nesměl být Špáňa a před úplně prázdnou bránou z metrové vzdálenosti netrefit jenom tyč. Tím soupeři svitla naděje, začal nás tlačit, ale naši obránci byli prakticky všude. Pak ale kombinací neskutečné haluze, větru, nerovného terénu a blbého míče dvakrát překonali jinak skvěle chytajícího Davida. A protože Jerom místo brány trefil jenom Verčin zadek (na kterém už doživotně bude mít obtisk míče), další gól jsme už nepřidali.

Nutno dodat, že i přes nechutné vedro všichni makali jako šroubky a na hřišti nechali všechno, někteří hráči po vzoru Messiho o poločase zvraceli – Milan skoro, Jerome skutečně (ale oba hráli mnohem líp než Messi). Výsledná remíza 2:2 je sice papírově úspěch, podle dění na hřišti jsme si ale zasloužili vyhrát. A za to, že se tak nestalo, může Špáňa, jedině Špáňa a nikdo jiný než Špáňa. 😀

Střelkyně Verča

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder