Krásnou první zářijovou sobotu se v Českých Budějovicích konal 6. ročník “extrémního” závodu HANMAN 2014, kterého se zúčastnili i 2 členové našeho sportovního týmu Tralalalala, jmenovitě Roman Lavička a Jan Medřický. Závod samotný je takovým hybridem triatlonu, tedy vedle MTB a běhu střídá klasické plavání jízda na kanoi. Právě jízda na kánoi vyžaduje start v tomto závodě ve dvojici.kluci

První část se jela na kole. Po úvodním oslavném kolečku na oválu místního sokolského stadionu následovalo 25 kilometrů trasou, kde se vystřídaly všechny druhy povrchů od klasické asfaltky po lesní cesty pokryté tím nejhlubším bahnem. Po relativně rychlé první půli nás bohužel zradil jeden sjezd, po kterém následoval bahnitý výjezd, který nás stál hodně sil a dovolil soupeřům nás dohnat. Síly nám potom právě chyběly na posledním bonbónku ve formě prudkého bahnitého stoupání, kde nejeden cyklista raději slezl z kola. Do prvního depa jsme tedy dojížděli značně unaveni a duševně pošramoceni.

Po skvělém občerstvení ve formě iontových nápojů, ovoce a čokolád, jsme vyrazili na 5ti kilometrový běh cestou necestu. I když nejsme kovaní běžci, zde se nám podařilo předběhnout několik dvojic a získat svoji pozici zpátky. Na konci nás čekalo 50 metrů brození Vltavy do dalšího depa, které bylo velice příjemným osvěžením.

Poté už nás čekalo posledních 10 kilometrů po řece do cíle. Zde jsme neměli problém a startovní pole už bylo celkem dost potrhané, takže kromě jedné dvojice kluk holka z místního vodáckého oddílu, kde chlapík měl ramena široká jako my dva dohromady, jsme nikoho dalšího moc nepotkali. Až na oleji v Budějcích se za námi zase začali objevovat soupeři. To nám nedalo, vydali jsme ze sebe poslední zbytky sil a pádili s lodí až do posledního vylodění. Zde jsme uchopili pádla a vyběhli na bouřící stadion si “vychutnat” posledních 200 metrů na oválu. Nohy bolely, ale mohutné povzbuzování našich kamarádů nás dotáhlo do cíle, kde už na nás čekalo zasloužené pivo a skvělý guláš.

Celkově jsme se v mužské kategorii umístili na pěkném 10. místě. Závod to byl moc pěkný a už teď víme, že budeme celý rok poctivě trénovat, abychom se příští rok ještě zlepšili.

By Roman Lavička

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder