V sobotu 31. 1. se na Julisce odehrála florbalová část souboje fakult. Turnaje se zúčastnilo 6 týmů. Do skupiny jsme dostali strojárnu a stavebku, jak se později ukázalo, nejlepší 2 týmy turnaje. Nutno dodat, že se nás sešlo pouze 9 největších srdcařů včetně dlouholetého kapitána, prváka Koubka.

Jelikož jsme nastoupili po tvrdém zkouškovém období bez tréninků, první zápas se strojárnou by se dal označit jako přípravný. Po laciných chybách z ranní rozespalosti jsme brzy prohrávali a raději jsme po zbytek zápasu šetřili síly. Konečný výsledek 0:10 vybízel k podcenění našeho týmu, naopak my jsme se rozhodli přípravu na další zápasy nepodcenit: Poslali jsme našeho nejhoršího hráče (nebudu jmenovat, znalci florbalu si snadno odvodí) pro piva a flašku zelené. Díky posilnění nám vyšel další zápas o poznání lépe – prohra se stavebkou 3:5 již nevypadá tak zle.

Naše chvíle však měly teprve přijít. Na poslední zápas o 5. místo s FITem, ke kterému směřovala celá naše příprava, nás přišla podpořit sama Bohyně. Po jejím příchodu šla rapidně nahoru hra celého týmu. Nejvíc se zvedl Čůrák, který se stal se čtyřmi góly nejlepším střelcem Tralalalala na turnaji. Náš výkon byl takticky dokonalý – využili jsme slabou psychiku soupeře, pro něhož byl na rozdíl od nás zápas o 5. místo zklamáním, a znechutili jsme osobním bráněním jejich nejlepšího hráče. Kromě Čůráka se do černého trefili Cuhrouš, Bohouš a Kubové Svoboda a Vít.

Konečný výsledek 5:1 a celkové 5. místo nám stále udrželo naději na celkové vítězství v Souboji fakult.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder