Tak nám začala jarní sezóna Strahovské fotbalové ligy. Po zimní přípravě na trávník v pondělí 5. března vyběhlo i ženské fotbalové mužstvo La Tralalalala. Přes zimu proběhly drobné změny v soupisce, a tak jsme na hřišti mohli uvítat dvě nové posily – Zuzku a Amal. Prvním soupeřem v jarní sezóně byl tým Chicas, který se v minulé sezóně dokázal probojovat do playoff, což naznačovalo, že nás na začátek čeká nepříjemný soupeř.
Začátek zápasu ale této předpovědi vůbec neodpovídal. Bylo znát, že se hráčky La Tralalalala v minulé sezóně sehrály, a nejen soupeřky, ale i přihlížející diváky překvapily pohlednou kombinační hrou, kdy se neustále snažily napadat soupeřky na jejich půlce hřiště. Po jedné vydařené akci Verča Blechová nekompromisně umístila balon do rohu soupeřovy branky – 0:1. Hráčky La Tralalalala nepolevily v náporu a dál se snažily kombinační hrou ohrožovat bránu soupeřek. Výsledek se dostavil vzápětí, Zuzka Chlebounová se ve svém prvním zápase uvedla nejlepším možným způsobem a zvýšila na 0:2. Ojedinělé výpady soupeřek na naši stranu hřiště likvidovala koncentrovaná obrana, popř. s přehledem chytající brankářka (zdravíme Káju).
Předváděná hra tak uchvátila fandy La Tralalalala, až samým nadšením zapomněli fandit, a pouze se opájeli hrou a Štěpánovou slivovicí.
Po pohádkovém prvním poločase přišlo něco, s čím už snad nikdo nepočítal a co si neumíme vysvětlit (1). Soupeřky jakoby někdo polil živou vodou, začaly předvádět daleko agresivnější hru než v první půli a často se dostávaly do našeho brankového pásma rychlými brejky. Nejprve snížily na 1:2, čímž naše hráčky znatelně rozhodily, a následně po zaváhání naší obrany dvěma rychlými góly z brejků zápas dokonale otočily. Našim hráčkám k další brance nepomohli ani v druhé půli z deliria procitnuvší fanoušci, a tak utkání skončilo s nepříznivým výsledkem 3:2.
Ačkoli s přihlédnutím k výsledkům z minulé sezóny předvedená hra a výsledek vypadají velmi pěkně, můžeme pouze litovat slabšího výkonu předvedeného v poslední čtvrthodině a zbytečně promarněného dvoubrankového náskoku, který by znamenal historicky první body La Tralalalala v tabulce. Ale jak praví klasik, co není, může být, a příští týden nás čeká zápas jara s týmem Kurz šití (bývalé hráčky La Tralalalala), který slibuje zuřivou bitvu o body v tabulce, takže věříme v hojnou účast a silnou podporu našich fanoušků.

Díky Honzovi Patákovi za poskytnuté fotky.

(1) Někteří pověrčiví jedinci a já si myslíme, že za to samozřejmě mohl dorazivší Cuhra. Nemůže být náhodou, že všechny tři góly padly těsně po jeho příchodu. Doporučuji, aby disciplinární komise navrhla zákaz vstupu na další utkání.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder