V pátek 16. 3. jsme opět nastoupili do zápasu UFL, tentokrát proti týmu FBC Demence. Před zápasem nás potkala věc nevídaná, když k zápasu dorazili hned dva gólmani. Jedním byla nová posila Michal Vacek a druhým náš navrátilec Jirka „neumím pořádně poslat mail“ Weiss, kterého neočekával vůbec nikdo. Další novinkou před zápasem byl dotaz rozhodčího, zda soupeře necháme hrát ve čtyřech nebo chceme kontumačně vyhrát. Bez dlouhého rozmýšlení jsme se dohodli, že k utkání nastoupíme, protože nejsme žádné bábovky. Aby těch novinek nebylo málo, Tomáš „ na útok jsem zanevřel“ Hambálek dělal problémy se sestavou, ale nakonec vzal rozum do hrsti a nastoupil na pozici, která mu byla přidělena kapitánem.  Do obrany nám přibyla nová posila Honza Kotrbatý, který výborně zastoupil posledně skvěle hrajícího Martina „ jdu na ples, protože jsem pod pantoflem“ Beneše. Museli jsme si poradit i bez některých dalších tradičních opor, z nichž největší byli naši dva nejproduktivnější hráči Honza Pozler a Petr Veverka.
Ani ne minutu po začátku dorazili soupeři další hráči, takže naše obavy, že bude zápas nespravedlivý vůči soupeři, vzaly rychle za své.  První třetina byla hodně vyrovnaná a hra se přelévala ze strany na stranu. V 8. minutě získal další zářez do statistik náš zlý muž Vojta „ Řezník“ Lejsek, který nám chtěl letos už poněkolikáté poskytnout výhodu hry v oslabení. To jsme odehráli velmi dobře a dokonce jsme si vytvořili dvě velké šance, když nás novopečený kapitán Petr „slimák“ Vágner, snad v naději zapůsobení na atraktivní hráčku soupeře, pro něj zcela neočekávaně dvakrát vypíchl míč a běžel sám na gólmana, ale pod tlakem bránících soupeřů vystřelil v obou případech jako malá holka a na lavičce si při popadání dechu uvědomil, že to asi s kolegyní z vedlejší lavičky dohromady nedá. V závěru první třetiny překonal jinak skvěle chytajícího nováčka v brance pěknou ranou z dálky soupeř.
Do druhé třetiny jsme opět vletěli s velkou vervou, která vedla k vyrovnání Tomášem Hambálkem. Na kolena nás však srazil kuriózní gól FBC Demence, kdy střela z půlky trefila ze zadu do hokejky nic netušícího protihráče a míček se odrazil do protipohybu našeho gólmana. Ve třetí třetině jsme si opět vytvořili mnoho šancí, ale Honza Kotrbatý trefil jen břevno a kapitán Vágner špatně vyřešil přečíslení dva na jednoho. Aby toho nebylo málo, Jirka „díra“ Weiss, který nastoupil do třetí třetiny, se rozhodl, že čisté konto není nic pro něj a upustil z půlky nahozený balónek, který s poděkováním zasunul do branky dorážející útočník soupeře.
I přes prohru 3:1 jsme myslím opět podali slušný výkon a příští týden v 16:00, kdy hrajeme konečně proti relativně snazšímu soupeři, bychom mohli získat nějaké body. Uvidíme rádi každého fanouška, který bude mít cestu kolem.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder