Tak nám začalo jaro a La Tralalalala první jarní den odehrálo další zápas Strahovské fotbalové ligy, tentokrát proti týmu Roštěnky. Náš tým nastoupil do zápasu oslaben o kapitánku a Káťu, která po úrazu z minulého zápasu přišla podpořit kolegyně alespoň z hlediště. Protentokráte si naše hráčky zapomněly válečné barvy doma, snad příště. Hlediště plné fanoušků v čele s kotlem La Ultras bývá na zápasech La Tralalalala již úplnou samozřejmostí.

První pokusy soupeřek ohrozit naši branku Kája bezpečně likvidovala. V třinácté minutě se Roštěnkám podařilo vstřelit gól přesnou střelou do šibenice, a tak se dostaly na rozdíl od nás do herní pohody, k čemuž přispělo i to, že v následujících minutách jim do naší branky padalo vše, na co šáhly (do čeho koply). I přes úpornou snahu naší obrany přišly další góly do naší sítě po rychlých brejcích soupeřek. Ojedinělé pokusy ohrozit bránu Roštěnek se míjely účinkem. V první půli se moc nepředvedli ani fanoušci. Hlediště místo bouřícího kotle chvílemi připomínalo spíše bleší trh díky podnikatelskému záměru prodeje šál. Martin Cuhra se zhlédl v Horstu Fuchsovi a vehementně se snažil o rekord v počtu prodaných šál, aneb k šále pivo zdarma.

V druhém poločase se hra našeho týmu podstatně zlepšila. Napomohly tomu i soupeřky, které usoudily, že už se nemají kam hnát a umožnily našemu týmu vzpamatovat se z přídělu z první půle. Hra se chvíli přelévala ze strany na stranu, první pokus o gól po brejku tří našich hráček ještě nevyšel, ale po chvíli využily Zuzka s Kamilou závaru před brankou soupeřek a společnými silami se jim podařilo dotlačit míč do soupeřovy branky. Následné zběsilé útoky Roštěněk na naši branku obětavě likvidovala Kája. Nejprve vyrazila míč s takovou vervou, až se nemohla vymotat z brankové sítě, a následně zlikvidovala střelu soupeřek obětavě skočenou rybičkou, čímž si vysloužila bouřlivé ovace hlediště.  K útoku poté opět zatroubilo La Tralalalala a po průniku obranou nekompromisně prostřelila brankářku Roštěnek Verča Blechová, čímž si připsala další gól v této sezóně. Po potyčce se soupeřkami se na lavičku odpotácela Radka Kolářová, doufáme, že se na trávník vrátí, co nejdříve. Bohužel do konce utkání vsítili další branky už jenom Roštěnky.

Škoda jen nevýrazné a rozpačité hry v prvním poločase, kdy nás soupeřky jasně přehrávaly. V druhé půli už naše holky předvedly poměrně vyrovnanou partii, kdy se jim podařilo snížit technickou převahu vyhranějších soupeřek a vstřelit dva hezké góly. Také je potěšující vidět , jak se nové posily dokázaly sehrát se zkušenějšími spoluhráčkami.

Příští týden nás čeká utkání s týmem Antidepresivní rybičky, který se s námi potácí v dolní polovině tabulky, sice se nerad opakuji, ale příští týden by se mohlo podařit získat první body do tabulky. Takže sejdeme se nikolivě na hřbitově, ale ve čtvrtek od devíti na jedničce.

Díky Honzovi Patákovi za poskytnuté fotky.

[flagallery album=16 name=La Tralalalala]

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder