Dne 25. 9. 2012 i A-tým načal novou ligovou sezonu.

Mančaft, který byl značně obměněn a obohacen novými tvářemi, postrádal pár klíčových opor: kapitána Jana “musím onanovat a opravit střechu” Hejného a Tomáše “TOOMa” Kouřima, který byl ještě mimo území našeho státu. Mezi tyče se tradičně postavil Oncek “chytám, jen když se mi chce” Bartoněk, před ním v obraně běhali Michal “Zaja” Zajíček, Milan Lecián, Martin “střílím v přesilovkách z půlky” Ševeček, David Brožek a Vojta “hattrick” Cvrček. V útoku s kulatým nesmyslem laškovali Petr “Aleš” Valenta, Filip “kotník” Petrásek a Adam Polák. S touto sestavou jsme měli dokázat, že zápas zvládneme i v oslabeném složení, což se zdálo zpočátku jako nelehký úkol.
Po pár minutách hry otevřel skóre Aleš po úniku z křídla, a propálil jinak výborně chytajícího gólmana. Zápas byl ze začátku spíš uzavřený a opatrný, oba gólmani dominovali, a tak po půli jsme měnili strany se slibným, leč těsným náskokem 1:0.
Pokud fanoušek čekal fotbalový výsledek, byl zklamán. Po poločase se začaly dít věci. Soupeř, známá firma Starý kanón, začal vytahovat brankáře k půlící čáře, což nás začalo více zaměstnávat, byli jsme pod tlakem, a vyrovnání bylo na spadnutí. Jenomže ve skrumáži před vápnem se nejlépe zorientoval Martin Ševeček a poslal jedovatou bombu směrem k prázdné soupeřově bráně. A protože gólmanovi, který v tu chvíli pobíhal někde na půlce, nezbývalo nic jiného, než brance zabránit, použil své horní končetiny i mimo vápno, což vedlo samozřejmě k červené kartě, jeho vyloučení do konce zápasu a naší pětiminutové přesilovce. Prakticky vzápětí následoval útočný faul soupeře za žlutou kartu oceněn z lavičky protivníka krásným básnickým obratem: “Kreténe zkurvenej, kdy se naučíš pískat?!” Následovala naše přesilovka čtyř hráčů proti dvěma, a to se jen tak nevidí. Co se také jen tak nevidí, tuto přesilovku promarnit, a téměř inkasovat.
Každopádně jsme inkasovali po vypršení této přesilové hry. Jemná chybka na půlce a přesná střela k tyči – 1:1. Naráz bylo všechno jinak, soupeř ustál přesilovku, vyrovnal, a byl psychicky nahoře. Jenomže to bychom nesměli mít Aleše, který toto naprosto ignoroval, hrál svoji hru a dvakrát za sebou v krátkém časovém úseku zasunul ze stejného místa za náhradního brankáře. Téměř vzápětí však ze skrumáže v našem brankovišti odkopával míč Vojta, který se smolně odrazil od útočícího hráče, od Vojty samotného, a zapadl za nešťastného Oncka – 3:2.
Naštěstí přestřelka pokračovala dále, a v náš prospěch. Míč do prázdné brány dopravil Martin Ševeček, když tím ukrojil další díl ze soupeřovy vehementní snahy vyrovnat hrou bez brankáře. Ale drama pokračovalo dále. Vojta byl totiž při chuti, a při bránění kopu z postranní čáry si smolně srazil míč přímo do brány – 4:3. Hattrick na sebe nenechal dlouho čekat. Po Onckově rozehře to Vojta vzal na sebe, potáhl, a bodlem prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Zdálo se, že už by mohlo být rozhodnuto, a taky že bylo, obzvláště když si vzal míč Aleš, a připsal si svou čtvrtou trefu.
Výhra 6:3 znamená velmi dobré vkročení do nové sezony. Nováčci, i když ještě trochu nesehraní, zaslouží pochvalu – zejména Zaja v obraně předvedl kvalitní výkon, za který by se nemusel stydět ani absentující Michal Krčmář. Doufám, že náš hlad po výhře nepřeruší ani návrat kapitána Hovnivála. Jak se budeme v plné síle prezentovat v dalším zápase, můžete sledovat 2. 10. 2012 opět v deset večer a opět na dvojce.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder