Ve středu 31. října nastoupilo dívčí fotbalové mužstvo La Tralalalala k předposlednímu zápasu zimní části SFL. Soupeřkami jim byl tým FC Technika, který v minulé sezóně dokázaly senzačně porazit 4:0.

I přes chladné počasí během celého zápasu panovala dobrá nálada na hřišti i v hledišti. Holky tentokrát nepůsobily otráveně a hru se snažily co nejvíce si užít. Markantní zlepšení bylo vidět zejména v obranné fázi. Zdá se, že strahovský Mourinho Cuhra konečně našel pro svůj tým správnou taktiku. Nebýt dvou soupeřek, které na hřišti opravdu vyčnívaly (jedna z nich mimochodem reprezentantka ČR ve velkém fotbale), hra by působila daleko vyrovnaněji. Spoustu tvrdých a nebezpečných střel soupeřek vychytala v bráně vynikající Kája Kopecká. Docházelo i k úsměvným situacím, kdy se soupeřky tvrdými ranami ostřelovaly navzájem. I La Tralalalala se dostalo k několika gólovým příležitostem, jmenujeme třeba rychlý únik Kamči Johnové zakončený střelou těsně vedle branky nebo pěkné kombinační útoky Makki Sedláčkové a Zuzky Chlebounové. Ostatní útočnice se také snažily, seč mohly, bohužel jejich pohledné akce ke gólu nevedly a utkání tak skončilo 0:6.

Závěrem podotkněme, že při pohledu na družstvo soupeřek se myšlenka na zavedení váhových kategorií ve fotbale nejeví zas až tak úplně zcestná, neboť odstavit některé hráčky FC Techniky by se nepodařilo ani většině mužských členů Tralalalala. Ale holky se nezalekly a odehrály asi nejlepší zápas v této sezóně, takže je velká škoda, že jejich snaha na hřišti nebyla odměněna aspoň jednou brankou.

Poslední zápas se odehraje ve čtvrtek 8. listopadu od 21:00 na hřišti č. 1. Nováček ve Strahovské lize, TÝM neohroŽENých, se jeví býti soupeřem hratelným, a tak doufejme v co nejlepší zakončení sezóny s co největší fanouškovskou podporou. Neváhejte a doražte!

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder