Posledním soupeřem progresivního oddílu Jaderný odpad byl v pondělí 5. listopadu tým HROBESO, který dle statistik SFL k zápasům nastupoval maximálně v pěti, šesti lidech. Tak mi pochopitelně bylo divné, proč jich vidím před zápasem deset. Co už, z našeho mančaftu snů chyběl (ne) tradičně pouze David Bulant. Jelikož Vojtík donesl litr pokuty za první gól a pár dalších přestupků, na začátku jsme vypadali spíše jako Spolek přátel zeleného údolí. Dobrá nálada panovala nejen díky zelené, ale také díky ultimátně nabuzenému Kubovi Kopeckému, který si k předzápasovému soustředění vybral pivovar Kácov (mimochodem nezavrženíhodná myšlenka do dalších sezón v rámci celého oddílu). Záhada vysokého počtu soupeřů se také brzy vysvětlila. Nedá se ovšem říci, že by mě slova kapitána soupeře („On si totiž každej z nás chce vstřelit branku“) dvakrát zahřála na srdéčku.

Odpad měl kromě zelené další zbraň, a to novou trenérku. Verča Paštyková absolvovala o víkendu trenérský rychlokurs zhlédnutím Okresního přeboru, a tak nás před zápasem spolu s asistentkou Kájou mohla zásobit důmyslnou taktikou ala trojúhelníky (viz fotogalerie). Celý zápas se pak snažily vyhecovat nás k co nejlepšímu výkonu.

Zápas vypadal nadějně už od úvodního hvizdu. Krátce po začátku zápasu vychytal soupeřovu nahrávku před brankou Radek Vespalec a přesnou střelou k tyčce nedal brankáři šanci. Po chvilce hry se míče zmocnil Ondra Šembera, obešel obránce a rázným kopem umístil míč do soupeřovy branky. Tím se se dvěma vstřelenými góly stal nejproduktivnějším hráčem podzimu. Po prvních dvaceti minutách jsme tak drželi remízu 1:1. Ale ne nadarmo máme v názvu slovíčko Odpad. Ještě do přestávky jsme dostali dva góly, což byl pouze začátek předčasné vánoční nadílky v půli druhé.

Jak jsem již naznačil, naši veleschopnost odehrát tragicky druhou polovinu utkání jsme vyšperkovali do podoby nevídané. Deset obdržených branek myslím hovoří za vše. Vlastní gól Oskara ve snaze napodobit kapitána byl už jenom třešničkou na dortu. Jedno z mála pozitiv druhého poločasu byl premiérový gól Marka Böhma, který míč konečně protlačil až do soupeřovy branky. Zápas tak skončil 2:13. Ale určité (epsilon) zlepšení je vidět zápas od zápasu aneb slovy Vojty: „Z pohledu hráče a po předchozích zápasech musím říci, že jsme opravdu nehráli špatně. Alespoň na začátku zápasu. Občas se nám podařilo nahrát i tak, že se k zamýšlenému spoluhráči balón opravdu dostal, mohl ho zpracovat a měl pak dostatek času na to, aby nahrál soupeřovi.

Ještě před začátkem zimní přípravy v neděli od 22:00 na hřišti č. 1 odehrajeme přátelské utkání proti Trblblblblb o sud piva (ne, nezbláznili jsme se, máme na začátku dvacet gólů náskok. I tak tento zápas patří do kategorie hodně blbých nápadů …), tak neváhejte a doražte. Závěrem chci poděkovat všem věrným fanouškům za celosezonní fandění a jestli nás ze Strahovské ligy nevyhodí, tak se na všechny kibicující fanoušky, podporovatele a křičící trenérky těšíme v nové sestavě v příští sezóně!

Radek za spolupráce Vojtíka

[flagallery gid=28 name=Gallery]

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder