Na závěr působení většiny našich fotbalových týmů ve Strahovské lize se netradičně v neděli (11.11.) sešly týmy Trblblblblb a Jaderný odpad k vzájemnému přátelskému utkání. I přes nepříjemnou mlhu a pozdní hodinu se tribuny na jedničce brzy zaplnily fanoušky, vybavenými svatomartinským vínem.
I hráči dorazili v hojném počtu, v případě Béčka i hojnějším než tomu bylo na některých ligových zápasech. A není divu, v sázce bylo hodně. Tedy hodně piva a hodně gólů. Pozorný čtenář si již jistě domyslel, že toto utkání bylo dalším výplodem hospodských provokací, které obvykle vyústí v sázku. Podle dohody tedy vstupoval Jaderný odpad do utkání ve vedení 20:0 a v sázce byl pochopitelně sud. Závažnost situace si vyžadovala přísnější opatření než tomu bylo v předchozích přátelských utkáních* a tento zápas měl tedy i svou rozhodčí, 2. rozhodčí, zapisovatelku gólů a fotografku. Nutno podotknout, že většinu těchto pozic zastávala Zuzka Chlebounová.
V sestavě vyprovokovaných (rozuměj Odpad) nastoupili: Radek Vespalec, Kuba Kopecký, Honza Paták, Honza Mareš, Ondra Hruška, Ondra Šembera, Oskar Löw a v brance Štěpán Poláček. Za provokující (tedy Béčko) hráli: Alnur Mussabayev, Honza Crha, Honza Hřib, Peťa Hebký, Vašek Jánský, Ondra Šubrt a v brance Martin Cuhra.
Béčko sebevědomě rozehrálo utkání v mírnějším tempu a drželo konstantní gólový příkon po celou první půli. O poločase však bylo skóre 20:9 a mnozí hráči Béčka si začali připouštět, že zajistit svému týmu vítězství nebude zrovna nejlehčí úkol.
(22:36 Přestávka- Ondřej Bartoňek, Petr Hebký a Honza Crha odcházejí na toalety)
V druhé půli začalo béčko zvyšovat tempo hry a činilo tak exponencielně až do konce utkání. Ultras však ve své obraně nepovolovali a poučeni ze studia soupeřových zápasů v lize si nejvíce hlídali Ondru Šubrta. Tím však dostával více prostoru Alnur, který se tak stal nejlepším střelce utkání. Obdivuhodný výkon předváděl po celou dobu Štěpán, který v brance Odpadu zůstával plně soustředěný až do konce, což ho jistě stálo spoustu sil, vzhledem k tomu, že se většina utkání odehrálo právě na jeho polovině.
S krátícím se časem do konce utkání a Jaderným odpadem stále ve vedení prudce rostlo napětí v publiku, což se projevovalo zejména hlasitým povzbuzováním a v úplném závěru i řevem, který by způsobil noční pomočování nejednomu členovi Balletky Ultras. V momentě, kdy byla oznámena poslední minuta utkání a skore bylo stále 20:19 byli mnozí diváci nervoznější než v osm večer v den zkouškové písemky u Krbálka. Doslova v poslední minutě však Béčko před potupnou prohrou zachránil svou střelou Honza Crha, dorovnal na 20:20 a s tímto výsledkem byl  zápas ukončen.
Statistika střelců: Alnur 8, Honza Crha, Honza Hřib a Ondra Šubrt po 3, Vašek Jánský 2 a  gól z půlky hřiště si připsal i Martin. Peťa Hebký, původně odhodlaný dát všech 20 gólů do branky Odpadu sám, se odmítl dělit o slávu se svými spoluhráči a proto se rozhodl nevstřelit ani jednu branku.
Přestože se jednalo opravdu o nervy drásající podívanou, mezi hráči vládla po celou dobu přátelská nálada. Jediným vážnějším střetnutím tak byla situace, kdy Honza Mareš ve střední části hřiště zkušeně sejmul Radka. Ten útok z vlastních řad vůbec nečekal a místo interakce opouštěl dvojitým kotoulem. Díky příjemné atmosféře a svižné hře bylo toto utkání navrženo na cenu divácky nejatraktivnější zápas sezóny.

Nezapomeňte se podívat na krásné fotky ze zápasu do fotogalerie.

*např. Jaderný odpad vs. La Tralalalala, kdy druhá půle trvala něco ke 40 minutám a v závěru už nikdo ani nepočítal góly

Kamča J.

[flagallery gid=30 name=Gallery]

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder