Na poslední florbalový zápas roku 2012 s Fakultou dopravní jsme očekávali nízkou účast soupeřova týmu, neboť se zápas konal v pátek 21. 12. od 14 hodin. Ke slovu mohla přijít i kontumace, díky níž jsme již v minulých sezónách několikrát vyhráli, když se soupeř vůbec nedostavil. Náš dnešní protihráč měl ze 4 předchozích zápasů plný počet bodů, bylo tedy jasné, že se nebude jednat o jednoduchý zápas. Nakonec se ale sešel v dostatečném počtu, a tak zápas mohl začít.

Náš tým se pro změnu sešel, jak je poslední měsíc a půl špatným zvykem, ve velmi obměněné sestavě. Po delší době se přišel podívat Marka Matase, podruhé dorazil Martin Cuhra a zbytek týmu tvořili Vašek Kouba, Marek Urban, Honza Kotrbatý, Víťa Škvára, Tomáš Kouřim, Tomáš Hambálek a brankář Michal Vacek. Soupeř měl jednoho hráče na střídačce a v bráně poměrně nejistého, ale bohužel výrazně vzrostlého brankáře.

Od prvních minut zápasu bylo vidět, že soupeř disponuje velmi dobrými hráči, vždyť i podle statistik má v TOP10 nejlepších střelců hned 4 hráče. Jako první inkasoval náš tým, ale velmi rychle zase srovnal ve 3. minutě zápasu zásluhou TOOMa Kouřima, který obdržel výbornou nahrávku do breaku od Víťy Škváry. V desáté minutě soupeř znovu vsítil, ale opět jsem rychle srovnali, když Hamboš basebalovým úderem prostřelil brankáře po žabce od Honzy Kotrbatého. Do konce první třetiny jsme obdrželi ještě gól, ale skóre bylo akceptovatelné.

Do druhé třetiny jsme vykročili dobře a srovnali. Nicméně v zápalu boje a s dobrým výsledkem na tabuli jsme se jali hrát útočný florbal, čehož soupeř využil k brejkům, které prováděl výborně, a i přes mnoho skvělých zákroků našeho brankáře jsme dostali za druhou třetinu 4 góly. Taktéž jsme v této třetině přišli o TOOMa, který vymknutý kotník chladil až do konce zápasu a přidal se tak k řadě zraněných a nemocných v našem týmu. Jediným světlým okamžikem byl gól od hráče, od nějž se bodový zisk čekal snad nejméně, a proto ani nebyl dopsán na soupisku. Marek Matas v desáté minutě totiž vsítil náš čtrvtý gól, čímž si odčinil minelu, které se chvíli předtím dopustil.

Do třetí třetiny jsme nevstupovali zrovna nabuzeni, zvlášť když jsme na úvod dostali další 3 góly. Nicméně slušnost soupeře nebo nedostatek sil jim neumožnily další skórování a jako perličku na závěr si pro nás připravil Marek Matas další gól, když výborně tečoval přízemní nahrávku od Marka Urbana.

Ukončili jsme zápas v poměru 5:10 a marně čekáme na výrazný bodový zisk. Zatím jsme s jedním bodem poslední ve skupině, proto na zkouškové období plánujeme tréninky, jejichž cílem je hlavně připravit se na florbalovou část Souboje fakult, který se uskuteční 2. února. Na příkladu Marka Matase vidíte, že prosadit se v našem týmu může opravdu každý. Tímto vás zveme na naše tréninky a přejeme příjemné prožití Vánočních svátků.

Kategorie:

2 komentáře

Napsat komentář

Avatar placeholder