V již tradičně florbalovém pátečním odpoledne jsme se dne 14. prosince utkali s hnojaři z FBC ČZU Praha. Ti, přestože to na Julisku poblíž Dejvic nemají vůbec daleko a sám primátor Svoboda pro ně lobboval za vyšší počet autobusů na trase Dejvice-Suchdol, nedorazili v hojném počtu. Náš tým, který se letos potýká se špatnou docházkou, byl posílen o hráče Martina Beneše a nováčka Martina Cuhru. Do brány si klekla Aneta Čermáková, na obranných postech se střídali Víťa Škvára, Vojta Lejsek a Marek Urban. Centra hráli Kuba Vít s Marťasem Benešem a křídla si střihli Honza Kotrbatý, Martin Cuhra, Tomáš Hambálek a Michal Sakmár.

Naší strategií tentokráte nebylo již jen bránit a podnikat brejky, jelikož dorazivší sestava byla poměrně silná, a také jsme si dali za cíl málo početného soupeře uběhat. Bohužel tento cíl jsme naplnili pouze napůl. Sice jsme po dlouhé době měli míček na lopatách víc než soupeř, a to poměrně výrazně, naší první pětce se však tuto převahu nedařilo zúročit. Soupeř si také brzy všiml, že střelecká potence leží hlavně na našich obráncích, čehož vhodně využíval a střelecké pokusy umně kryl, případně vše zachraňoval jejich výtečný gólman. Naše druhá pětka již neměla míček pod tak velkou převahou, čehož využil soupeř k občasným útokům. Z nich naopak hrozila naše 2. pětka, když mohla útočit do ne zcela zkonsolidované obrany.

Jako první udeřil náš tým, když zpoza brány nahrával do předbrankového chumlu Honza Kotrbatý, Marek Urban sice krásnou nabídku nevyužil, nicméně vedle něj stojící dublér Tomáš Hambálek zasáhnul prázdnou bránu. Toto skóre jsme bohužel neudrželi a jediný střelec soupeře obrátil skóre na 1:2. Tento nepříznivý stav se ještě podařilo asistujícímu Hambálkovi a střílícímu Vítovi srovnat, ale to byl bohužel poslední gól zápasu. Na poslední minutu se nechal Hamboš vyloučit za hru na zemi, kdy chtěl mermomocí dorazit volně se flákající míček před bránou do zařízení. Na poslední minutku naskočila nejsilnější možná sestava a i přes oslabení výborně presovala, nicméně střílející Marek Urban trefil přesně pravý horní vingl těsně po hvizdu rozhodčího, ukončujícího zápas. 7

Rozešli jsme se tak se soupeřem smírně, čímž jsme opět darovali body nejslabšímu týmu s nulovým bodovým ziskem, tak jako tomu bylo u ISC Rockers. V současné době máme 4 body a jsme 7. z 10 týmů. Po slibném začátku, kdy jsme první zápas jednoznačně vyhráli a druhý prohráli o jedinou branku s jedním z nejlepších týmů a v obou zápasech jsme předvedli výborný výkon, přišla delší doba temna, způsobená zejména špatnou morálkou a docházkou na zápasech a také četnýmy zraněními a nemocemi. Doufejme tedy, že se v jarní části porveme o zbylé body a uděláme vše pro to, abychom se dostali do play-off.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder