Fanoušci se konečně dočkali vytouženého zápasu této sézony, na který se pilně celý půlrok připravovali. Dne 11.dubna své síly změřily holky z jaderky a barmanky ze Strahova. Oba týmy měly velké fankluby, tribuny byly plné, jaderňačky přišel podpořit i doktor Břeň, barmanky přišel podpořit i pes.

Holky vstoupily do zápasu s velkou chutí, a tak hned po prvních 40 sekundách zápasu se do sólového uniku dostala nová nadějná útočnice Eva, bohužel její střela šla o nějaké ty milimetry vedle. Následný roh sice holky nerozehrály podle svých představ, ale ani barmanky nerozehrávaly přesně, a tak se před brankářku dostala i s míčem Verča Blechová, jejíž střela naneštěstí zasáhla brankářku a následné pravou tyč. Ještě se k dorážce probojovávala Eva, ale brankářka byla rychlejší. Ve třetí minutě došlo k prvnímu vážnějšímu ohrožení naší brány, ale vždy skvěle chytající Kája střelu zlikvidovala. Několik dalších minut se na hřišti nic zvláštního nedělo, hra plynula pozvolna, a tak, aby si fanoušci zkrátili dlouhou chvíli, začali vymýšlet různé variace mexických vln (s volným koncem, s odrazem na pevném konci…). Holky si řekly, že to tak nenechají a začaly opět střílet, aby otestovaly pevnost a odolnost soupeřovy brankářky (většina střel šla do ní). V desaté minutě měly holky zatím největší šanci, avšak míč se Evě mezi pravou tyč a brankářku zřejmě procpat nepodařilo. Tvrdil to alespoň rozhodčí, i když Oncek prý míč viděl za čárou, i přestože to měl přes půl hřiště. Tenhle moment holky značně namotivoval a začaly na soupeřky tlačit ještě intenzivněji. Verča vyslala míč k bráně, ale na Kamču byl příliš rychlý, a tak se jen rozplácla o hrazení. Po následné nepřesné rozehrávce Kamča svou pomalost nahradila chytrostí a krásnou přihrávkou našla Evu, která udělala kličku jedné hráčce (rozuměj nějakým zázrakem obešla) a zkušeně dala brankářce jesle. Gól fanoušci náležitě ocenili a předvedli se v plné parádě. Strahov tak zažil malý ohňostroj radosti, povzbuzování a došlo i na světlice a ohnivé fontány. Holky v tlaku nepolevily a krátce nato se dostaly do další velké šance. Eva přihrávala Kamče k levé tyči, ale brankářka byla pozorná a na místě včas. Dlouho se hra pozvolna přelévala z jedné strany na druhou, a tak fanoušci opět vytáhli svůj starý bojový pokřik “My jsme holky z jaderky, natrhnem vám prdelky!” Holky se rozhodly, že by to byla hrozná nuda, kdyby jasně vyhrály, a tak dovolily barmankám ve 21 minutě dorovnat přihrávkou po lajně a krásným obloučkem přes úplně bezmocnou Káju. Těsně před koncem poločasu se jedna barmanka nešťastnou náhodou pokusila eliminovat naši útočnici a trefila ji do obličeje.

Druhý poločas začal pěkně, některá z barmanek prý faulovala, a tak holky dostaly příležitost v podobě přímého kopu. Kopu se zhostila Verča B., která vyslala prudkou střelu do brankářky, jež mírně zaváhala při chytání míče, dorážející Eva to však nestihla. S postupujícím časem začínali být fanoušci čím dál tím víc nespokojenější s vyrovnaným stavem, a jejich pokřiky začaly nabírat na síle (radši se zdržím citace, ale byly to perly českého jazyka a kdo tam nebyl, tak má holt smůlu). Do dalších šancí se pak dostávalo duo Verča a Verča, jejich snaha však kýžený výsledek nepřinesla. Už to začínalo vypadat, že holkám na obou stranách docházejí síly, když se jedné barmance podařila nádherná střela na bránu. Kája však ani na vteřinu nezaváhala a střelu zkušeně chytila. A pak se konečně fanoušci dočkali. Káje se podařilo vytlačit soupeřku ze hřiště, a tak Áňa mohla jít vykopávat z autu. Míč přeletěl přes půlku hřiště na Verču P., která nahrála barmance, ta míč kopla brankářce. Brankářka nemohla míč chytit do rukou, protože by riskovala penaltu, a tak jej jen popostrčila před vápno, kam se přiřítila Verča B. a nekompromisně dopravila míč až do sítě. Do konce zápasu zbývalo už jen pár minut, a tak jaderňáci pomalu začínali oslavovat vítězství. Holky se rozhodly, že jednogólové vedení není dostatečné, a tak v poslední minutě duo V+V upravilo skóre na konečný výsledek 3:1.

Holky se tak konečně dočkaly vytouženého vítězství a fanoušci se skvěle pobavili. V tomto zápase se sice předvedly hlavně útočnice, ale nesmíme zapomenout poděkovat ani našim skvěle hrajícím obránkyním. Ty sice neměly v zápase tolik prostoru na ukázání svých nejlepších kvalit, ale i přesto skvěle nahrávaly našim útočnicím, kryly jim záda a eliminovaly většinu pokusů barmanek o ohrožení naší brány.

Velké vítězství se pak muselo pořádně oslavit, slovy jednoho klasika šlo o “decentní akci”. Ještě decentnější pak byla návštěva Lachtana, kde si svojí premiéru kromě prvačky Evy (neberme v potaz Víkendovku) odbyl i majetek Errorův nejcennější, totiž jeho koloběžka (neplave).

P.S. Děkujeme všem fanouškům, že fandili slušně!

Evča

Kategorie:

1 komentář

Napsat komentář

Avatar placeholder