V pondělí 15.4. nastoupil na hřišti SK Tatranu Střešovice náš veteránský tým již ke svému třetímu zápasu v rámci Hanspaulské ligy proti týmu Tuscarora 03. Jelikož soupeř měl patřit k papírově silnějším, připravil hrající trenér TOOM Kouřim důslednou taktickou strategii. Ta spočívala v rozdělení na dvě pětky – konstruktivní a destruktivní. Náš tým nastoupil tedy v následujícím složení: V brance David ‘Zabiják’ Karal; destruktivní pětku tvořili Jan ‘Hejňas’ Hejný, Vladimír ‘Špáňa’ Španhiel, Tomáš ‘TOOM’ Kouřim, Petr ‘Krychlička’ Kolečko a Martin ‘Květa’ Cuhra; v konstruktivní pětce pak nastoupili Václav ‘Nejkonstruktivnější’ Jánský, bratři Jan a Jerome Gubišovi, Petr ‘Infarkt’ Habásko a zrádný navrátilec Pavel ‘El Pavlito’ Bartl. Později se k týmu připojil také Filip ‘Trpaslík’ Petrásek, který nejspíše stále rozdýchává přechod na letní čas a bude za to náležitě odměněn. Absentovali Míla Kepka, Petr ‘Drát’ Komínek a Roman Pangrác.

Zápas začal v duchu totálního antifotbalu, který se postupem času změnil jen na prostý antifotbal. Naštěstí se můžeme vymluvit na ohavně skákavý míč, jehož ukočírování nám stále dělalo problémy. Naštěstí jsme velmi brzy objevili soupeřovu taktiku – všechny míče na vcelku rychlého a dravého Tarzana připomínajícího útočníka. Tarzan se však přes naše dobře bránící obránce a vždy připraveného Davida prosazoval těžko. A tak to byl náš královský celek, kdo se ujal zhruba v půli prvního poločasu vedení. Dva soupeřovi obránci ve snaze zkrotit míč jej záhadně poslali zpět směrem ke své brance. Odražený míč však ukořistil zcela osamocený Pavlito a nekompromisní střelou k tyči překonal brankáře. První poločas jsme dohráli za stejného výsledku a stejné kvality předváděné hry.

V druhém poločase se nám lépe dařilo krotit nezkrotný míč a to se také odrazilo na počtu šancí. První tutovku spálil Cuhra. Filipovi se úspěšně dařilo uháčkovávat soupeře, nicméně nájezd také neproměnil a ani z přímého kopu se mu nepodařila zopakovat několik semestrů stará šibenice levačkou. Soupeř však také vystrkoval drápky a tak jsme potřebovali pojišťovací gól. Ten přišel zhruba po deseti minutách hry, kdy se po skrumáži před soupeřovic brankářem zorientoval Pavlito a k velké nevoli Hejňase zvýšil gólem mezi nohy brankáře na 2:0 ve prospěch našeho celku. Byli jsme klidnější a soupeře jsme už nepouštěli do nikterak ohrožujících příležitostí. Naopak z naší strany přišla zajímavá střela Hejňase, další šance Cuhry či TOOMova tutovka po přečíslení 3 na 1. Gól se nám již však vstřelit nepodařilo, a tak utkání skončilo 2:0. Tímto výsledkem bychom se měli ocitnout na průběžném druhém místě skupiny D, 8. Hanspaulské ligy, se zápasem k dobru na první celek.

K příštímu utkání nastoupí veteránský tým ve sportovním areálu Pražačka (tram č. 1 nebo 9 – zastávka Vozovna Žižkov) v úterý 23.4. od 19:00 SEČ. V zákulisí se špitá, že by měly být pozápasové chvilky bohaté na zelenou, proto srdečně zveme jistě natěšené davy fanoušků.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder