Srandamač mezi Jaderným odpadem a Trblblblblb nám uzavřel zimní semestr, alespoň co se fotbalu týče. 28. listopad 2013 se tak zapíše do dějin.

Chvástající se a přemotivované Béčko tentokráte ponechalo Odpadu náskok “pouze” 10:0, sic uznávajíc jeho rostoucích kvalit, ale zato očekávajíc hladký průběh, neboť pamětníci pamatují loňskou remízu 20:20 (s náskokem Odpadu 20:0).

Co však čert nechtěl (a co chtěli všichni fanoušci, kterých bylo ten den opravdu dosti), Odpad dokázal s Béčkem držet krok, a to téměř celý zápas. Chlapci z Trblblblblb (jmenovitě Ondřej “šušušu” Šubrt) sice začali podle očekávání; po první minutě utkání byla obrana Odpadu rozložena na prvočísla a Béčko vedlo 2:0. Toliko ke kvalitní hře B-týmu toho večera. Od té chvíle, z naprosto nezaujatého a objektivního pohledu, jsem byl svědkem totálního chaosu ve hře “favoritů” – mizerné držení míče, mizerné přihrávky, mizerná produktivita, mizerné všechno.

Po individuální akci se prosadil Michal “blonďáček” Dvořáček – 2:1. Po skrumáži před Štěpánovou brankou však Béčko odpovědělo s pomocí Tondy “stehna jak dětské hlavičky” Povolného, když pofidérní střelu omylem tečoval hýždí do protipohybu svého kasaře. Odpad vůbec nepředváděl v obraně špatnou hru. Velmi obětavě a zodpovědně přistupoval ke hráčům soupeře, a odpovídal rychlými brejky. Jeden z nich proměnil opět Blonďák – 3:2. To už však zavánělo průserem – a sice to, že Odpad dokázal držet krok déle než pár minut za stavu 1:0, či 2:0 (lépe řečeno: Béčko nehrálo fotbal). Nechci nikomu nic vnucovat, byli jste tam, obrázek jste si udělali.

Každopádně, v krátkém či delším sledu se zkušeně trefují Filip “Gimli” Petrásek a Vašek “FEL” Jánský. Odpověď je, slovy básníka, velmi krásná a oku fanouška lahodící. Odpad má rohový kop. Míč je nazdařbůh vržen (kopnut) do chaosu nohou. A hlavně rukou Martina “znechuceného” Cuhry, který si očividně neváží v tuto chvíli ještě dobrého výsledku, a pouští loptu mezi všemi svými čtyřmi a půl údy do kasy. Gól připsán Lukáši Novotnému. Toť k prvnímu halfu – 5:3 pro Béčko.

I přes téměř arktickou zimu jsme se dočkali velmi nádherného poločasového programu v podání našich nádherných jaderných žen, které se pokusily rozehřát naše slintající a soplící obličeje – vyšlo jim to na výbornou, šlo jim to moc hezky, a tak byli někteří diváci rádi, že alespoň ten večer něco viděli (když už ne fotbal).

B-tým si vzal před začátkem dvojky do huby pořádně jeho kapitán Martin Cuhra. Snažil se svůj mančaft nahecovat k lepšímu výkonu, což bylo pochopitelné, neboť s předvedenou hrou nemohl být spokojen nikdo. Odpovědí mu však bohužel (bohužel pro něj, ne tak pro Odpad) byly výroky typu: “Nejsem zvyklej na tento povrch.”, “Nejsem zvyklej na tuto návštěvnost.”, “Hele, támle tancují polonahý holky.”, anebo “Dneska jsem ještě nemasturboval, tak jsem úplně mimo.”

Druhý poločas se tak nesl v duchu ještě větší zábavy. Gólů přibývalo, avšak míče byly rovnoměrně rozdistribuovány do obou branek, a tak byli logicky spokojenější “Černí”. Z důvodů zamrznutí mého mozku si již nemohu vybavit pořadí vstřelených branek, avšak vím, že Gimli a FELák přidávají každý po jedné, odpovědí budiž jim na to bezmyšlenkovitý výběh Cuhry až za hranice vápna, kde ho atakuje a zesměšňuje Tomáš “běhám si sem a tam” Hambálek, protože dostane míč k volnému Tondovi, který dává do prázdné – 7:4.

Dále také víme, že se Béčko uchylovalo i k zákeřnostem – příkladem buď nesmyslný atak na Tomáše “hraju v cool klobouku a mám pejzy až na prdeli” Kouřima, a následné zdvižení ze země za ruku s právě zhojeným ramenem.

Další průběh zápasu je velmi podobný – Cuhrův mančaft si neví rady s obranou Odpadu, dobře postavenou brankovou konstrukcí Štěpána, a  je nekreativní, hluchý a líný se hýbat. Jediný, kdo se trochu hýbe, je sám Martin Cuhra, což by normálně znělo dobře, kdyby se byl býval hýbal v tu správnou chvíli. Takto nabídl další šanci pro Jakuba “drsného” Kopeckého a Blonďáčka, kteří (bohužel pro něj) nepohrdli – 7:6. Odpovídají Vojta Straka a Ondra Kollert. Ke konci ještě přidá svůj druhý gól důrazný Kuba Kopecký, a stanovuje tak konečné skóre na 9:7 pro Trblblblblb.

 

Výsledek je asi pro mnohé překvapením. Béčko si příště silácké řeči strčí někam a já gratuluji Odpadu. Asi není náhoda, že právě Jaderný odpad uhrál tuto sezonu nejvíc bodů ze všech týmů…

 

Ondřej “Žaludus” Bartoněk

 

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder