V neděli 2. února se konalo další, v pořadí již třetí, kolo Souboje fakult. Tentokrát se mělo rozhodnout o tom, která z fakult ČVUT má nejlepší florbalisty. Ráno se na Julisce sešlo všeho všudy 6 týmů s tím, že počet borců z FITu vydal na dva “mančafty”. V základní skupině na náš tým čekaly po řadě týmy Fakult dopravní, informačních technologií (B tým) a biomedicínského inženýrství. Přesto, že jsme se na turnaji museli obejít bez tradičního střelce Michala Sakmára a dalších opor, jsme tušili, že los k nám byl poměrně shovívavý (druhou skupinu tvořily Fakulty elektrotechnická, strojní a A-tým Fakulty informačních technologíí) a že vidina postupu do vyřazovacích bojů není úplně nereálná.

V prvním zápase jsem se tedy střetli s týmem Fakulty dopravní. A nevedli jsme si vůbec špatně. Skóre otevřel náš hrající gólman Michal Vacek, další gól pak přidal Kuba Vít. Přestože se soupeři podařilo snížit, náš tým hrál po většinu zápasu první housle a dobrý výkon pečetil několik minut před koncem Honza Kotrbatý (3:1). Ve druhém utkání na nás čekalo “béčko” Fakulty informačních technologíí. Proti týmu, jež dostal ve svém prvním zápase od FBMI pěknou “nakládačku”, jsme si věřili a tušili jsme, že postup je na dohled. Bylo však třeba soupeře nepodcenit a ukázat, že na postup do semifinále skutečně máme. To se nám povedlo a po brankách Kuby Víta, Zdeňka Junka, Petra Bohuslava a dvojnásobných střelců Martina Cuhry a Honzy Kotrbatého svítilo na konci zápasu na ukazateli skóre “7:0”. Tento výsledek zřejmě vejde do dějin florbalového týmu Tralalalala, a to hned z několika důvodů: asi jen opravdoví pamětníci si vzpomenou, kdy se naposledy povedlo vstřelit soupeři 7 gólů; 0 se na kontě soupeře objevila snad jen tehdy, když proti nám žádný soupeř nenastoupil a muselo dojít ke kontumaci a konečně snad ještě nikdy se nepovedlo vyhrát dva zápasy za sebou! V tu chvíli nikdo z nás netušil (někdo možná trochu ano), že tím naše vítězné tažení turnajem končí a žádnému ze soupeřů se již nenaskytne možnost zhlédnout po zápase naše pověstné vítězné kolečko. Posledním protivníkem v základní skupině nám byl tým FBMI, jehož hra byla o poznání kvalitnější než ta, kterou předváděli naši předchozí soupeři a bohužel i než hra naše. I přesto, že jsme měli v zápase světlé okamžiky, ze kterých se tu a tam vyklubala pěkná šance, nás soupeř po většinu času přehrával a za svůj výkon byl odměněn dvěma góly. Když se minutu před koncem podařilo Honzovi Kotrbatému snížit na 1:2, bylo již pozdě a utkání tímto výsledkem také skončilo. Ve skupině jsme tak obsadili druhé místo a i přes neúspěch v posledním utkání jsme se tedy probojovali do semifinále.

V něm na nás čekal obávaný soupeř v podobě Fakulty elektrotechnické. Jen opravdoví optimisté dávali v tu chvíli našemu týmu sebemenší šanci na postup. Nicméně nebylo co ztratit, my jsme mohli pouze překvapit a přesně to jsme také chtěli udělat. Soupeř byl však proti a po vydařeném výkonu, ke kterému jsme mu ještě pomohli několika vyloučeními, zaslouženě zvítězil 4:0. Jedna z povedených věcí budiž vychytaný nájezd, který nepoměnil FELácký kapitán. Pořád však byla ve hře pomyslná medaile, do boje o níž nám výsledek druhého semifinále přidělil družstvo, se kterým jsme se již jednou na turnaji utkali, a sice tým (pozorný čtenář si snadno domyslí) Fakulty biomedicínského inženýrství. Zápas nemohl mít větší náboj; bylo jasné, že “Kladeňákům” chceme oplatit těsnou porážku ze základní skupiny. Ani v tomto klání nám však nebylo přáno. Soupeř velice rychle přebral inicaitivu a podal ještě o něco lepší výkon než ve vzpomínaném posledním vzájemném střetnutí. Přestože si náš tým, již značně poznamenán únavou, vybojoval několik dobrých šancí, které dvakrát dokázal dokonce proměnit, to když se trefil Martin Cuhra a následně Honza Kotrbatý, nás soupeř s přehledem přehrál 2:6. Bohužel se nám tedy nepodařilo dokázat, že “Kladno patří na dno”, avšak ukázali jsme, že na dno rozhodně nepatří ani Sportovní tým při Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT Tralalalala a s turnajem jsem se rozloučili velice pěkným čtvrtým místem. Souboj fakult nakonec ovládli naši přemožitelé z FELu, kteří ve finále udolali FIT “A”. V průběžném pořadí Souboje drží po třetím z celkových sedmi kol naše fakulta třetí místo právě za oběma florbalovými finalisty.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder