Trochu pozdě, ale přece… 🙂

První povánoční měření sil v AVL se konalo v neděli 5. 1. 2014. Útoky soupeře blokovali Kuba Konečný a Jirka Polák, na smeči se točili Martin Dudr, Petr Bohuslav, Roman Káčer a Pepa „Kocourek“ Cupal a precizními nahrávkami nás zásobovaly Anča Plachá, Danča Nováková a Hanča Srbová.

První zápas jsme hráli proti týmu Zbytky. V prvním setu jsme se se soupeřem rvali o každý bod, nakonec jsme však prohráli těsně 22:25. Ve druhém setu se Martin přetahoval o nadvládu nad sítí i pod ní se soupeřovou nahrávačkou, nakonec však byl nucen opustit zápas po jejím podpásovém šlapáku. Na jeho místo tak musel nastoupit Pepa Cupal. Bojovali jsme srdnatě, ale ani to nestačilo na otočení zápasu, a tak jsme se Zbytky prohráli 0:2 na sety.

Před druhým utkáním proti týmu Rudá záře Kladno proběhla taktická porada, jejímž výsledkem byl přerod Pepy ze smečaře na libero. Tato změna týmu prospěla a vyhráli jsme první set 25:23. I ve druhém setu jsme měli našlápnuto k vítězství. Bohužel jsme nebyli schopni zatlouct druhý hřebík do soupeřovy rakve a po sérii nepřesností jsme prohráli 26:28. V tiebreaku jsme ovšem nenechali nic náhodě a zvítězili pohodově 15:10, celkově tedy 2:1 na sety.

Na poslední zápas proti TJ Špína z Kačerova se vrátil Martin, jenž byl mezitím v péči své osobní ošetřovatelky. První set provázely dlouhé boje o každý balón. Protivník však měl víc štěstí a zvítězil 25:19. Během druhého setu jakoby na nás padla deka. Nedokázali jsme si pořádně nahrát, ani razantně zakončit výměnu. Soupeři naopak vycházelo vše, na co sáhl, a vyhrál ve druhém setu hladce 25:13.

Bohužel ani na tomto turnaji jsme nedokázali dobře rozehrané utkání vlivem vlastních chyb dotáhnout do tříbodového konce. Odvážíme si jen dva body z devíti. Doufejme, že nás to nebude mrzet. Pozitivní na tomto klání je fakt, že se Pepovi zalíbila jeho nová role na kurtu. Třeba je to impuls, který náš tým nakopne a vyhrajeme konečně víc než jeden zápas za turnaj.

 

            -PB-

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder