Kádr florbalových ostrostřelců nastoupil 24.3. proti kombajňákům ze zemědělky. Sešli jsme se v nejsilnější možné sestavě (tzn. s gólmanem a bez Zdenála) a rozjeli partii 7 vs 7. V obraně se střídali Jirka “Puma hráč utkání” Kurka, Vašek “restart” Koubek, Tonda “Japonec” Povolný, do útoku jsme nasadili Péťu “alkoholika” Bohuslava, Martina “suda” Cuhru, Toma “kravaťáka” Kouřima a Martina “netrefu” Beneše. V bráně nás jistil Ondra “zapomněl jsem v šatně pár ponožek = 2x20Kč do prasátka” Chmelař, na zápas nepřišel Jakub “doodle jsem naklikal jak sportku” Svoboda a vysloužil si tím pokutku 50Kč.

Soupeř ani nestačil oklepat hnůj ze sálovek a Jirka Kurka nekompromisní střelou otevřel skóre utkání. Poté se Martin Cuhra rozhodl ukázat své umění zmatení soupeře tělem a po sólu a zasunutí pod (ne do) gólmana zvýšil na 2:0. Hnojaři se s námi začli přít, kdo je z toho výsledku více překvapený, proto vyměnili hrábě za hokejky a bohužel se jim povedlo střelou pod víko z půlky snížit. Toom ale řekl “ne!” a našemu týmu opět vrátil dvoubrankový náskok, který ale do konce první třetiny dvěma slepenými góly dokázal soupeř smazat.

Ve druhém dějství traktoráři zařadili druhý rychlostní stupeň a snažili se překonat naši pečlivou systematickou obranu čekající na break. Nejedna nedůslednost při bránění hráčů vedla k postupnému vedení soupeře, které korigoval Tonda Povolný střelou zcela vedle brány čekajíc na soupeřovu pomoc v podobě vlastního gólu – 4:5.

Třetí třetina se nesla spíše v bojovném než florbalovém duchu, naše obrana schytávala jednu berušku za druhou a fyzické síly ubývaly. Pak ale zaúřadoval náš novopečený prvák Vašek a po minele utkání, kdy netrefil prázdnou bránu, vybojoval loptičku a nahrál nabíhajícímu Jirkovi, který takzvaným angličákem srovnal na 5:5. To budoucí zaměstnance kravína nakoplo a začal nás dráždit a snažil se o úmyslné ublížení na našem zdraví, místo toho se jim povedlo akorát zranit sami sebe, ale i tak dokázali po naší nepovedené šanci přejít do breaku dva na jednoho a překonat Ondru pošesté – 5:6. V posledních dvou minutách jsme se sice vzmužili k mohutnému tlaku, ze kterého bohužel už gól nevzešel. Ani za pomoci Martina Cuhry, který se celý zápas nesnažil střílet jinak než zpoza brány, aneb když to vyšlo jednou, tak to budu zkoušet pořád. Naši nemohoucnost potvrdil tři vteřiny před závěrečným hvizdem Martin Beneš, který se při závěrečné rozehrávce pomalu ani netrefil do balónku.

I tak jsme sehráli velmi slušné utkání, na které se dalo dívat, ze kterého jsme i přes prohru měli dobrý pocit, a nezbývá než doufat, že v příštím zápase o dno tabulky s Tribunálem nebeských panen navážeme na pěkný výkon a přidáme ke třem bodům z kontumační výhry první zasloužené body do tabulky. Všichni jste tedy srdečně zváni 4.4. v 16:00 na Julisku, budeme potřebovat diváckou podporu.

“Beníček”

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder