Konečně se v kalendáři objevilo datum 16.4., den na který čekal celý tralalácký fotbalový svět. Zápas dvou nejoblíbenějších strahovských holčičích týmů. Holky, pivo, pyro, fotbal, co víc si přát, a tak se dostavilo mnoho fanoušků, aby jim ta parádní podívaná neušla.

Naše holky vstoupily do zápasu s velkou vervou a ohrožovaly soupeřovu bránu. Bránily, přihrávaly si (aspoň se teda pokoušely), střílely a Kája zkušeně mařila všechny šance protihráček.

Obrat v zápase nastal po velmi prapodivné přihrávce Evy, která se těsně u čáry sklouzla po míči, tímto trikem přihrála Verče P., jež se nekompromisně rozběhla na bránu a vstřelila svůj první letošní gól. Fanoušci Verču náležitě pochválili světlicema a skandováním. Na lavičku po poločase jsme šly s malým, ale poctivě vydřeným náskokem 1:0. Trenér David nás konečně pochválil (to se vážně nestává), zároveň nám však bylo jasné, že tohle vedení nemusí stačit a hra se může klidně otočit.

A tak jsme nastoupily do druhého poločasu ještě s větším nasazením. Pěkných střel byla spousta, několikrát šly jen o pár centimetrů vedle. A pak konečně prolomila střeleckou beznaděj Verča B., která se neutopila v chaosu před soupeřovou brankářkou, vydobyla míč a také si střelila svůj letošní první gól. Fanoušci opět poslušně odpověděli několika světlicema a skandováním Verčiného jméno. Poslední šťastnou střelkyní svého letošního prvního gólu byla Evča, které přihrála Nika. Evča se pak
rozeběhla na brankářku, která už nestačila dát nohy k sobě, a tak inkasovala potupný gól. Radost fanoušků ze tří gólů byla tak veliká, že se kolektivně pomátli a z nějakého důvodu skandovali jméno neexistující hráčky.

Všem bylo jasné, že se stav utkání už jen tak neotočí. A tak jsme pořádně uzamkly svoji polovinu a i díky skvěle hrajícím obránkyním Áně, Kamče, Ivet, Týně a brankářce Káje se už skóre neměnilo. Spoustu pěkných šancí měla ještě Zuzka, ale štěstí při ní  nestálo a jistě se dočká příště.

Holky tedy určitě splnily to, co od nich fanoušci očekávali a svými krásnými třemi góly potěšily nejedno srdce divákovo. Dokonce byly za svou snahu odměněny narcisem od Tooma. Pak už jen následovalo společné skákání FC Pivce Tralala! a děkovačka fanouškům. No a co se dělo pak večer, to už je jiná pohádka, ne-li pro některé spíše horor.

Evča

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder