Ve čtvrtek 7.8.2014 nastoupili Veteráni alias Moe’s proti nadupanému východoevropskému celku Zimbru Olymp hrajícímu v Hanspaulce třetí ligu. Rozklíčovat podle podivných zvuků konkrétní národnost soupeře bylo velmi nesnadné, konečné rozhodnutí tak padlo na Moldavii (rumunsky Republica Moldova, ukrajinsky Молдова, rusky Молдавия i Молдова, hlavní město: Kišiněv [1]). Tradiční opory týmu Zuza, Kája a Verča se nedostavily, a tak oslňovat soupeře svou krásou zbylo na Vencu a Tooma. Jejich snažení podpořili ještě Šušu, Habi, Roman, Špáňa, Bob a v bráně úřadoval David. Tým doplňovaly tři flašky zelené a jeden rum.

Od začátku bylo zřejmé, že soupeři to s míčem docela umí, dokonce si dokázali dát i pár nahrávek, případně vykouzlili nějakou kličku. Přesto to žádní zázraci nebyli, náš tým je dokázal soustředěnou hrou a tvrdou osobní obranou držet v relativně bezpečné vzdálenosti od brány. Nutno ovšem říct, že šancí na naší straně v prvním poločase taky moc nebylo. Hra dopředu se omezovala spíš na nepříliš úspěšné dlouhé výhozy Davida, které jsme ovšem presováni soupeřem nedokázali často ani pořádně zpracovat. Postupné akce i samostatné průniky taktéž troskotaly na soupeřově obraně.

Druhý poločas již nabídl zajímavější podívanou. Hra se více otevřela na obou stranách a přibyly proto nějaké šance. Jednou z těch nadějných byla skvělá rozehrávka Davida přímo na nohu Šušumu, ten však místo razantní střely zvolil variantu udělat kličku sám sobě. Nedaleko od vstřelení gólu byl taky Habi, nedokázal se však dostatečně oprostit od působení gravitační síly a dosáhnout na balón, gólman  mu tak řekl jen něco jako sbohem a díky za ryby. Radosti se náš tým nakonec přece jen dočkal, to když soupeři neuvěřitelnou hrubkou v rozehrávce nabídli míč ŠuŠumu a odkrytou téměř celou bránu. Šušu celou situaci ještě malinko zdramatizoval, když míč poslal rychlostí cca 0,42 km/h těsně kolem brankářovy nohy. Ten takhle drzé zakončení evidentně nečekal a míč pustil za sebe do brány. Další hra se poté trochu přiostřila, což bohužel soupeři zužitkovali a vstřelili vyrovnávací gól. Za poznámku dalšího vývoje stojí už jen jednoznačná ruka soupeřova gólmana před vápnem, která evidentně zabránila gólu. Bohužel nebyla ohodnocena podle pravidel červenou kartou a nařízený trestný kop zapadl kamsi do neznámé historie. Celkem tedy 1:1.

Celková situace v naší skupině nakonec dopadla tak, že nám šest získaných bodů stačilo na třetí místo, a tudíž na postup do závěrečného turnaje třetích. Ten se odehraje někdy po 18.8. a my už se nyní těšíme na velikou diváckou podporu.

Mišák

[1] http://cs.wikipedia.org/wiki/Moldavsko. Online 9. srpna 2014.

 

Kategorie:

1 komentář

Napsat komentář

Avatar placeholder