Dne 23. 10. 2014 nastoupil tým Veteránů Tralalalala v rámci 7. kola 6. Hanspaulské ligy na Aritma Stadium proti dosavadnímu lídrovi skupiny F, týmu R.I.P. B.

Sestava: M. Cuhra – R. Pangrác, V. Španihel – F. Petrásek – V. Jánský, O. Šubrt, (M. Lecián)

Branky: 59. D. Gabriel – 48. O Šubrt, 51. F. Petrásek

Utkání, ve kterém se potkal 1. a 5. tým tabulky, slibovalo dramatické střetnutí. Tomu odpovídal i průběh prvního poločasu. Řadu šancí na obou stranách však oba brankáři dokázali zlikvidovat. Hráči soupeře se nicméně zdáli být rychlejší a většinu zdánlivě vyrovnaných soubojů dokázali vyhrávat.

O přestávce jsme si však uvědomili, že tyto vyšší herní schopnosti nejsou způsobeny kvalitou soupeře, ale kvalitou jeho obutí. Používali totiž kopačky s lisovanými kolíky, které jsou však v případě Aritma Stadium zakázány. Podaný a akceptovaný protest následně průběh zápasu změnil.

Hráči soupeře již v klasických turfech nebyli ani zdaleka tak obratní, jako se zdálo v první půli. Oboustranně vyrovnané podmínky následně vedli k dominanci našeho týmu Veteránů a bylo pouze otázkou času, kdy se herní převaha potvrdí i gólově. Ve 48. minutě rozehrál F. Petrásek autové vhazování přesně na O. Šubrta, který precizním zpracováním a střelou z rychlé otočky poslal náš tým do zaslouženého vedení, 0:1. Netrvalo dlouho a vše bylo ještě veselejší. V 51. minutě totiž po individuální akci mezi třemi protihráči a následné nechytatelné střele upravil F. Petrásek na 0:2. Ve zbylém průběhu utkání jsme již soupeři nic nedovolili, ale i tak se mu díky chybě gólmana M. Cuhry podařilo snížit na konečných 1:2.

Výhrou 1:2 jsme potvrdili fakt, že tým Veteránů obecně dokáže vedoucí celky porazit.

Stoupající forma týmu Veteránů slibuje předzvěst možného postupu. Ale je třeba poznamenat, že dvě zbytečné prohry s podprůměrnými týmy v předešlých střetnutích by nám v konečném zúčtování mohly nakonec radost z postupu překazit.

Filippo

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder