Svědkové Lihovovi – Trclclclclc  3:5

Samotný zápas byl z naší strany otřesný. Hráli jsme to jak Famfrpál, akorát jsme měli rozbitý košťata. Naštěstí Mazi našel zlatonku, která měla podobu 2 haluzních gólů. Ale naší největší klikou bylo, že soupeř hrál úplnou tragédii.

A protože report je takovej chudej, tak k tomu přidám krátký zamyšlení o rozhodčích a pravidlech.

Během zápasů v play-off skupině se nám mnohokrát stalo, že nám rozhodčí pískali věci, které nám v základní skupině nikdo nikdy nepískal, proto jsem si dnes letmo přečetl pravidla a musel jsem se podivit, jak rozdílně jsou vykládána. Naším nejčastějším proviněním je „čistý“ tělo. Prostě souboj o míč s použitím těla. Podle pravidel je to faul pokud hráč: „vráží do soupeře nebezpečným způsobem aniž se soupeř brání, nebo prudce vráží do soupeře ramenem“. Čili je to prostě na nastavení metru rozhodčího. Z toho pro nás vyplývá jedině to, že budeme prasit pořád stejně, jenom budeme doufat, že se nám to nepískne.

Pobavil jsme se u bodu, že nepřímý kop se nařizuje pokud hráč: „projevuje slovem nebo náznakem nesouhlas s rozhodnutím rozhodčího“ a nebo „proviní se nesportovním chováním (např. se snaží soupeře zmást výkřikem přihraj, pusť apod. a používá na hřišti sprostých slov ať už k sobě či jiným osobám“. Když si vzpomenu na svoji klasickou hlášku „KURVA, DO PÍČI, VOLE“, když něco zkazim nebo nesouhlas s rozhodčím: „Taková nespravedlnost, Jurajovo: „Vieš to kulaté je lopta, nie je súperova noha“, Michalovo: Kurva, toto nie sú šachy“. Proto bychom si asi neměli tolik stěžovat a být rádi, že nám toho tolik nepískli.

P.S.: Pokud jsem se správně podíval, tak by se dalo říct, že céčko je nejúspěšnější ze všech tralaláckejch týmů, protože jsme jako jediní postoupili do semifinále. Když vynecháme fakt, že i holky hrajou vyšší ligu než my J

Marek Sommer

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder