S koncem druhého týdne letního semestru přišel v pátek 4. 3. očekávaný první zápas Univerzitní florbalové ligy proti Fakultě dopravní. Očekávaný byl ze dvou důvodů. Prvním důvodem byl fakt, že v letním semestru jsou týmy rozřazeny do skupin podle dosažených výsledků v zimě. Šance na úspěch tak v případě našeho týmu skokově narůstá. Tím druhým důvodem byly dobře odehrané zápasy v zimní části, které nakonec vyústily i v dílčí úspěchy v podobě remízy s MÚVSem a dokonce skalpu velmi silného celku Fakulty strojní. Za dobrými výsledky stály zejména posily z prvního ročníku Ondra Šereda, Jarda Kreller a Adam Čala, díky nimž naše hra skutečně místy připomínala, že se snažíme hrát florbal. S vědomím, že tito posílí tým i v nastávajícím utkání jsme byli připraveni urvat vítězství. Florbalové hvězdy doplnili tradiční snaživci Martin Cuhra, Zdeněk Junek, Dalibor Repček, Jakub Vít, Jirka Kurka, Michal Sakmár, Tomáš Hambálek, brankář Lukáš Marek a nový kapitán našeho ze všech sil na hladině se držícího florbalového korábu Jakub Svoboda.
Dopraváci asi prožili rušné zkouškové období, jelikož při úvodním buly stáli na polovině tohoto soupeře pouze čtyři borci. Toho bylo samozřejmě třeba využít. Držení míčku bylo jednoznačně v naší režii, ale gól jsme dlouho vsítit nedokázali. Nakonec se to povedlo duu Kurka-Sakmár, když prvně jmenovaný doslova našel Michalovu hokejku na středu hřiště, od které balónek nasměřoval do soupeřovy klece. Po několika minutách se soupeři podařilo doplnit kádr o pátého člena a hra začala být vyrovnanější. Záhy nás naše nízká produktivita začala mrzet, jelikož se soupeř začal dostávat do brejků a postupně otočil vývoj utkání až na 1:3. Naštěstí náš bojovný duch nebyl zlomen a nejprve dokázal dotlačit míček z dvojnásobné dorážky až za brankovou čáru Kuba Vít, a poté se znovu odhodlal k činu Michal, který s lehkostí sobě vlastní překonal soupeřova brankaře razantní technickou střelou pod lehce zdviženou nohu, a bylo srovnáno. I přes naši urputnou snahu se nám do závěrečné sirény další gól vstřelit nepovedlo a zápas tedy skončil remízou 3:3.
Na úvod letního semestru jsme si tedy připsali do tabulky cenný bod. Toto byl však jeden z těch méně častých zápasů, kdy zisk jednoho bodu spíše znamenal ztrátu bodů dvou.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder