V pátek 23.3. nás čekaly hned dva zápasy po sobě, nejprve proti týmu Cottagers a poté proti týmu Dokuref, ve kterém jsme po dlouhé době doufali v zisk bodů.

Do utkání proti Cottagers jsme nastoupili zejména s cílem příliš se neunavit před druhým zápasem, protože náš soupeř bojuje o prvenství ve skupině a rozdíl mezi úrovní jejích hry a naší je asi takový, jako rozdíl mezi naším kapitánem Petrem Vágnerem a studentem áčkové matematiky. Podle toho taky vypadal průběh zápasu. Zejména v první polovině zápasu jsme dostávali jeden gól za druhým, když si s námi soupeř dělal co chtěl a ani enormní snaha našeho nového gólmana Michala Vacka nezabránila s chutí kombinujícím soupeřům ve skórování. Za zmínku stojím pouze naše dva góly. První jsme vstřelili po úniku našeho kapitána po křídle a jeho následné pobídce Ondrovi Slámovi před prázdnou branku. Před druhým gólem vypíchl Vašek Kautský výborně balónek a utíkal sám směrem ke gólmance soupeře. Petr „Einstein“ Vágner chytře vytušil, že mu Vašek nahraje o brankářku, a proto nic nevypustil, následoval Vaška do útoku a dorazil jeho odraženou střelu. Další branky přidával opět už jen soupeř a utkání skončil pro nás v dané situaci ještě milosrdným výsledkem 10:2 pro Cottagers.

Do druhého utkání jsme vstupovali s podstatně větší nadějí na výhru, přesto jsme hned v začátku inkasovali, když si nejlepší střelec soupeře povodil našeho kapitána a zavěsil. Netrvalo to dlouho a vyrovnali jsme zásluhou nováčka Honzy Kukrala, který dorazil do branky nahození Tomáše Hambálka z půlky hřiště. Poté převzal iniciativu soupeř a nejprve na konci první třetiny po ztrátě Vojty Lejska a poté na začátku druhé třetiny po ztrátě míče Petrem Vágnerem v blízkosti naší branky skóroval opět nejlepší střelec soupeře. Ve druhé třetině se již nic zajímavého nestalo a náš tlak na vyrovnání přišel až ve druhé půlce třetí třetiny.  Nejprve čtyři minuty před koncem obránce Honza Kotrbatý po příklepu Tomáše Hambálka krásně vymetl šibenici soupeře a o necelou minutu později uklidil v závaru před brankou míček do sítě novopečený kapitán. V těchto chvílích utkání jsme soupeře přehrávali a snažili jsme se o vítěznou brankou. Bohužel jsme se nechali příliš strhnout hrou a při akci Martina „Míši“ Beneše jsme zapomněli na obranu a po naší nepřesné nahrávce se hráč Dokuref dostal do úniku, ve kterém se ho snažili dostihnout Martin Beneš a Venco Pejchal, a po pádu všech tří aktérů na zem odpískal rozhodčí trestné střílení. To sice Michal Vacek skvěle vychytal, ale po něm nás čekalo dvouminutové oslabení 5 na 3. To jsme bohužel nezvládli a dvě minuty před koncem jsme prohrávali 4:3 a a čekalo nás ještě oslabení 5 na 4. V něm jsme měli šanci na vyrovnání, když aktivní kapitán Petr Vágner vypíchl při napadání míček a ve snaze napravit své předchozí chyby vystřelil z úhlu těsně mimo bránu. V závěru jsme si již nedokázali vytvořit tlak a sedm vteřin před koncem jsme popáté inkasovali. Utkání rozhodli zejména naše individuální chyby a chybělo nám i trochu štěstí pří našem častém ostřelování branky soupeře. Poslední utkání základní části odehrajeme za dva týdny, v pátek 6.4. v 16:00 a budeme rádi za každou diváckou podporu.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder