Ve čtvrtek cekal naše ženstvo další zápas strahovské ligy, tentokráte proti Kurzu šití, který s námi sdílel dno tabulky.  Na toto utkání jsme se sešly v nebývale hojném počtu, chyběla pouze nemocná Zdeňka. Pod taktovkou Káji jsme podstoupily rituál válečného (z)malování obličeje do červených a bílých barev (aby nám to hezky ladilo s dresy) jehož cílem bylo zastrašeni soupeře. V některých případech to však dopadlo spíš jako projev vlastenectví k polskému státu. To nám však nezabránilo naplno vstoupit do utkání a poprat se o první vítězství v této sezóně.

Už od začátku zápasu se však projevovaly větší hráčské zkušenosti našich soupeřek a ty se bohužel brzo také projevily na skóre. Ani přes skvělou hru a obrovskou snahu nebylo pro naši obranu vždycky možné technicky vyspělejší protihráčky uhlídat, jejich útoky však většinou likvidovala Kája nebo její správně postavené tyče branky. Bohužel ale proměnit některou z našich útočných akcí v gól se nepodařilo. Dokonce jsme po nepřímém kopu z nadějné vzdálenosti vzápětí z velmi rychlého protiútoku další gól dostaly. Po půli jsme tedy odcházely ze hřiště se skóre 0:2.

V druhém poločase jsme měly mnohem více šancí, hrály jsme aktivněji, což donutilo soupeřky k tvrdší hře, dokonce proti nám vyrazily na hřiště v pěti, což je samozřejmě proti pravidlům. Výhody v podobě žluté karty a tedy naší dvouminutové přesilovky se nám však využít nepodařilo. A bohužel, druhý poločas přesně kopíroval ten první – dva góly v naší síti, žádny v síti soupeřek. Celkové skóre 4:0.

Přestože se nám nepodařilo vstřelit gol a opět jsme prohrály, tak jsme odcházely ze hřiště s poměrně dobrou náladou, protože jsme předvedly mnohem lepší hru než v zápase minulém, ale hlavně naše kapitánka Kamča oslavovala narozeniny, ke kterým jí ještě jednou přejeme všechno nejlepší. Příští týden nás čeká utkání s týmem FC Technika, aktuálně vedoucím druhou ženskou ligu, který jsme však v minulé sezoně zdrtily 4:0. Doufáme tedy, že se nám povede loňský úspěch zopakovat a to za co největší podpory fanoušků.

Verča B.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder