V pondělí 29. října Jaderný odpad odehrál další zápas SFL, tentokrát proti týmu Jihostřelci. Střelecká bilance soupeře a jejich prohlášení před zápasem naše mysli optimismem zrovna nenaplňovala. I tak jsme v kompletní sestavě (no dobře, až na D. Bulanta) a bojové náladě nastoupili na hřiště.

Nepříjemné překvapení nás čekalo hned po vstupu do klece. Hřiště vzhledem ke klimatickým podmínkám připomínalo spíše kluziště. Pohyb s míčem na takovém povrchu byl, řekněme, zajímavý, o pády na obou stranách opravdu nouze nebyla. Netřeba dodávat, že každý takový držkopád byl odměněn bouřlivou škodolibou reakcí publika. 🙂 Škoda, že nedorazilo více fanoušků, jednalo se opravdu o nejzábavnější zápas sezóny. I soupeři brzy pochopili, že jejich kličkování skončí v lepším případě skluzem balonu za postranní čáru, v horším případě tam skončili sami i s balonem. Ale nejen soupeři předváděli na ledu akrobatické kreace a nevídané fintičky. Kuba Kopecký při běhu s míčem k soupeřově bráně uklouzl, předvedl poloviční parakotoul, načež se k údivu soupeřů, kteří se mezitím zastavili, zvedl ze země rychleji než Chuck Norris, doběhl balón a málem vystřelil na bránu. Kdo neviděl, neuvěří. Hra ale pokračovala především na naší půlce. Po naší nechtěné ruce v brankovišti si brankář soupeře připsal první gól z nařízeného pokutového kopu. Soupeři si ovšem brzy vytipovali místa, kam opravdu není radno zabíhat s míčem, a rozehřáli se na provozní teplotu. Výsledkem bylo skóre první půle 0:7.

Vstup do druhé půle se opět lépe povedl soupeřům, když vsítili další branku. Ale ani odpad neřekl poslední slovo. Po nádherné, krásné, přesné a geniálně vymyšlené přihrávce Ondry Šembery (stačí? pozn. pro pana Šemberu) vsítil do soupeřovy brány svůj první gól Vojta Bednář.  Z dalších divácky atraktivních momentů uveďme několik variací na trojité salto s pěti vruty s velmi nepovedeným přistáním Radka Vespalce. Navíc jsme nabuzeni gólem Vojty začali „hrát“ nepochopitelně systémem 3+1, který ovšem nepřinesl kýžené branky v soupeřově síti, ale naopak několik branek do sítě naší. Nazmar přišly i ofenzivní výpady Kuby Kopeckého. I tak jsme se silným soupeřem prohráli „přijatelně*“ 1:12.

Příští týden nás čeká poslední zápas s týmem z dolní poloviny tabulky. Pokusíme se proti HROBESU urvat co nejlepší výsledek, tak nás přijďte podpořit, pobavit se a zafandit. V případě, že bude zima, bude i pro fanoušky připraveno něco na zahřátí a v případě že ne, tak taky. 🙂 Navíc na desítce proběhne tradiční afterparty spojená s ukončením a vyhodnocením sezóny. Takže v pondělí od 22:00 na hřišti č. 9.

Radek V.

*přijatelně – rozuměj dostat 16 branek a méně

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder