Druhá část Souboje fakult, florbalový turnaj, se konala v sobotu 2. února. Po loňském celkovém triumfu nás letos čeká težká cesta za obhajobou, jak tedy letos přispěli florbalisté?

V 8:30 jsme se v hale setkali v této sestavě: Víťa Škvára, Zdeněk Junek, Peťa Bohuslav, Marek Matas, Petr Veverka, TOOM Kouřim, Martin Cuhra, Vašek Kouba, Ondra Sláma, Kuba Vít a brankářka Aneta Čermáková. Později se přidali také Kája Kopecká a Tomáš „nejsem schopnej vstát dřív než v 11“ Hambálek.

Turnaje se účastnilo 6 týmů, které byly rozlosovány do dvou skupin. V té se hrálo každý s každým dvakrát 10 minut, následně křížem semifinále a zápasy o umístění. V naší skupině jsme sehráli 2 zápasy, a to se stavebkou a s dopravkou. O té jsme z univerzitní ligy věděli, že je těžkým soupeřem, a tak se naše naděje upírali na zápas s FSv.

Ten však nezačal vůbec dobře, když hned první střela soupeře skončila za zády brankářky. Hráči v poli se ale rychle vzchopili a celou první polovinu soupeře jasně přehrávali. Po výborné práci obrany, vyrovnávacím gólu Zdeňka Junka a dvojí trefě Petra Veverky následovaly ještě góly Kuby Víta a Peti Bohuslava a na světelné tabuli svítil stav 5:1. Poté jsme však polevili a naopak soupeř se nevzdával a postupně čtyřmi góly vyrovnal stav na 5:5. Minutu před koncem bohužel stavárna přidala ještě jednu trefu, a tak zápas skončil skórem 5:6. Nutno dodat, že druhá půlka se zdála být poněkud delší, než oněch 10 minut, což dávalo tušit, že zapisovatl zapomněl včas spustit časomíru, což nás nejspíš stálo výhru, jelikož soupeř dal poslední góly až na úplném konci zápasu.

Druhý zápas nás čekal málo početný, ale silný tým fakulty dopravní, který se nakonec v počtu 5+1 hráčů dostal až do finále. Utkání jsme neodehráli špatně, ale útok byl poněkud bezzubý, prosadil se pouze TOOM Kouřim. Ačkoliv jsme bránili lépe než obvykle, tři naše chyby soupeř chladnokrevně potrestal a výsledek 3:1 pro nás znamenal jediné: bojovat se bude už jen o předposlední příčku.

V posledním zápase jsme se utkali s fakultou strojní. Nepostoupení do semifinále u nás způsobilo ztrátu motivace a navíc hladinka alkoholu v krvi (Svijany za 10 Kč) začala rychle narůstat. Navíc ač soupeř obsadil v druhé skupině poslední místo, v soubojích o vyšší příčky by se rozhodně neztratil. Zápas měl tak celkem jasný vývoj a v průběhu zápasu se změnil cíl z „neskončit poslední“ na „nedostat desítku“ a zvláště pak u některých na „udržet rovnováhu a nepadat na podlahu“, kterou před zápasem vylízal Ondra Sláma, když prohrál vrch nebo spodek. Nakonec se nám povedlo nedostat desítku (kompenzovali jsme si to dostatečným přísunem jedenáctky) a v čase 20:00 svítil na tabuli stav 9:2. Góly si v posledním zápase připsali Vašek Kouba a TOOM Kouřim.

Ve finále turnaje se setkala již zmiňovaná FD s velice početným týmem FBMI. I přes velmi sympatický výkon FD zvítězila FBMI, a zařídila si tak náskok 5 bodů v průběžném pořadí Souboje fakult. Florbalovým turnajem tedy připisujeme do celkového skóre „pouze“ 6 bodů a předáváme symbolickou štafetu na frisbee. Turnaj se koná 16.3. na Kotlářce.

Konečné pořadí florbalového turnaje a počet bodů do celkového bodování

1. FBMI – 15 b.

2. FD – 13 b.

3. FIT – 11 b.

4. FSv – 8 b.

5. FS – 7 b.

6. FJFI – 6 b.

 

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder