Novou sezonu zahájil náš ženský fotbalový tým účastí ve finále zimní ligy v Plážové kopané, které se konalo v sobotu 2.3. Do turnaje jsme se přihlásili na popud zkušenějších fotbalových kolegů, kteří si  spíše, než dobré umístění, od naší účasti slibovali příjemný pohled na spoře oděné dívky zápasící v písku. My jsme ovšem zabojovaly a kromě nezapomenutelných zážitků pro nás, fanoušky i rozhodčí jsme si ze Záběhlic přivezly i pohár!
V písku se svým soupeřkám postavily: Verča B., Makki, Amal, Ivet, Verča P., Kamča a do branky Kája, podporované celou řadou trenérů/fanoušků. Po příchodu do arény jsme provedli zevrubnou obhlídku terénu. Detekovali jsme dvě nezvykle velké branky a brankoviště zabírající celou zadní čtvrtinu hřiště.
Hned v prvním zápase ženského finále jsme se po krátkém úvodu do pravidel plážového fotbalu střetly my a tým Bohemia Poděbrady. Jednalo se vcelku o vyrovnanou hru, kdy nás soupeřky přehrávaly pouze díky lepšímu zpracování ze vzduchu a dobré znalosti vlastnotí povrchu. Naše obvyklá taktika plná precizních přihrávek a sólových kliček v těžkém písčitém terénu nenašla uplatnění a tím jsme přišly o velkou výhodu. Oporou nám byla opět vynikající Kája, která přes písek pod nohama, v očích a všude jinde předvedla svou hbitost a rychlost v brankovišti a bez debat byla nejlepší brankářkou turnaje. Připomeňme ještě, že během prvního utkání rozšířil řady fanoušků i Martin Cuhra, který po prohlídce několika dalších sportovních areálů v Praze a dvou telefonátech konečně dorazil a byl za to odměněn uvítací oslavnou písní.
Po krátké pauze mezi zápasy jsme nastoupily ke svému druhému utkání. Tentokrát jsme působily už o dost zkušeněji, než při zápase předchozím, avšak nejsilnější tým tunaje Votep Team Plzeň měl opět lehce navrch a góly v naší brance se stále hromadily. Po první třetině jsme však vyvinuly konstatní tlak na branku, který nejprve vyústil v naší jedinou vstřelenou branku a poté i ve zranění soupeřovy brankářky. Úspěšnou střelkyní byla Veronika Paštyková.
Přestože gólové skóre 0:9 a 1:14 nepůsobí úplně slavně, faktem zůstává, že jsme třetí nejlepší plážovo-fotbalový ženský tým v  ČR. Kdo by snad nevěřil, může se přesvědčit ve fotogalerii. A pokud ani tomu nevěříte, zajděte se podívat do Tralalácké vitrínky v přízemí na Břehovce. 🙂

Kamča

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder