V úterý čekal A tým rozhodující zápas s týmem FC Peňarol. Situace v tabulce byla taková, že vítěz zápasu se podívá do play-off, zatímco prohraný už bude mít letní pauzu. A tým se sešel v téměř plné sestavě: do brány se postavil Oncek „žaludus“ Bartoněk, v obraně hráli, Jan „hovnivál“ Hejný, Michal „Krči“ Krčmář, Martin „volejbalista“ Ševeček a Michal „Zaja“ Zajíček. V útoku se snažili Petr „Aleš“ Valenta, Milan „Otík“ Lecián, Filip „playmaker“ Petrásek a David Blatský. Do sestavy se už nevešel David „jsem moc unaveny z půlmaratonu, tak se dojdu jen podívat” Brožek.

Ze začátku se hrál opatrný fotbal, kdy ani jeden z týmu nechtěl udělat zbytečnou chybu a tak bylo šancí pomálu. Tempo hry se však postupně zvyšovalo, z čehož dokázal vytěžit první gól Martin Ševeček a poslal tak náš tým do vedení. Hra byla nadále vyrovnaná s menšími šancemi na obou stranách. Asi v polovině poločasu byl po zásluze vyloučen hráč soupeřů na 2 minuty za skluz. Následná přesilovka byla asi nejkratší, jakou naši hráči kdy sehráli, protože hned z nařízeného přímého kopu zvýšil dorážkou vedení Petr Valenta. Ani stav 2:0 však nepřinesl pohodu na kopačky našich hráčů, hra byla plná nepřesností a zbytečných ztrát balónu. Po jedné z takových ztrát byl Zaja donucen k ostřejšímu zákroku na hranici vápna. Nařízený přímý kop rozehráli soupeři na hráče, který stál vedle brány a z téměř nulového úhlu se mu podařilo propálit Oncka. Vstřelený gól dodal našil soupeřům chuť do zápasu a tak dokázali těsně před odpískáním poločasu ještě vyrovnat na 2:2.

V druhé půli se tak začínalo vlastně od začátku a lepší vstup do poločasu měli soupeři, kteří se po pár minutách ujali vedení 3:2. Teprve po téhle facce jsme začali víc běhat a líp kombinovat. Díky tomu jsme získali mírnou převahu v poli, nicméně v okolí soupeřova vápna jsme si nebyli schopní dát finální nahrávku. Tuhle smůlu/neschopnost protrhl v druhé půli poločasu až Aleš Valenta svým druhým gólem v zápase. A zanedlouho poté se po sólové akci prosadil i Filip Petrásek a dal nám tak naději na play-off. To už do konce zápasu zbývali asi jen 4 minuty. Soupeř si byl krátkého času na korigování výsledku vědomý a vyměnil proto brankáře za hráče z pole. Tento riskantní tah se jim bohužel záhy vydařil, když po rychlé kombinaci nastřelili svého spoluhráče v brankovišti, kterému se míč odrazil od ruky před tělem do brány. Remíza hrála ve prospěch soupeřů a tak jsme se vrhli se zbytky sil, co jsme měli, do útoku. Tahle riskantní hra nicméně přinesla jen rychlý protiútok soupeřů, ze kterého zvýšili na 4:5. V nervózním závěru ještě vyfasoval žlutou kartu za kecy Hejňas a v následující přesilovce soupeři zvýšili na konečných 6:4.

Sezona pro nás končí, nicméně liga je pořád naše.

 

report by Krči

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder