V pátek 21. 3. se florbalový tým sešel k zápasu UFL OPEN proti Average Joes. S tímto týmem jsme se utkali už mnohokrát, naposled to přitom dopadlo docela „dobře“, když jsme prohráli jenom o 8 gólů 10:18 – navíc jsme v tomto zápase dali více gólů, než v některých sezónách za celý rok a k tomu ještě trefil Sorge hattrick. Zároveň jsme ale měli v paměti loňskou porážku 29:6, kdy nám soupeř sázel góly jak na běžícím páse.

Tentokrát se Averagů sešlo 8, z toho sice 4 slečny včetně brankářky, ale všechny hrající extraligu. Nejinak tomu bylo u zbylých protihráčů. Za nás se do obrany sešli Vašek „Analityk“ Kouba, Tonda Povolný a Kuba Svoboda, v útoku se o góly snažili Kuba Vít, Zdenál „Zametač“ Junek, Martin „Análízátor“ Cuhra, Petr Vondráček a Toom da Čurák. Bránu střežil Ondra Chmelař.

První dva góly padly do naší sítě celkem záhy, když zakončující soupeř vždy zůstal sám až před brankářem a zřejmě by v pohodě stihnul zakončit, i kdyby se šoural na invalidním vozíku. Skórovat se podařilo i nám, když z dálky vystřelil Toom. Střela ale nebyla příliš prudká, a tak se alespoň snažil Análízátor co nejvíce rozptýlit brankářku soupeře oplzlými řečmi. Když ani to nezabralo, tak jí prostě kopnul kolenem do hlavy. Nicméně gól by uznán a my jsme snížili.

Na další branku jsme si museli počkat do druhé třetiny, když volnému Cukroušovi nahrál zpoza brány Čurák. Třetí gól potom přidal všemi podceňovaný Zametač, když využil Lenochodovu přihrávku do prostoru před bránou.

Gólově činní jsme byli i ve třetí třetině. Nejprve se kapitán Koubek přesvědčil, že překonat extraligovou brankářku je mnohem snažší, než složit zkoušku z analýzy. Pak si ale vzpomněl, že přeci jenom udělal alespoň algebru, kde se probíraly vlastní čísla a vlastní vektory, tak si dal aspoň vlastní gól. Poslední dvě branky jsme vstřelili v posledních minutách, když se nejprve trefil přesně k tyčce Kuba Vít a o chvilku později umístil míček do skoro stejného místa Toom. Soupeř nám dal celkově „pouhých“ 19 branek – splnili jsme tedy předsevzetí nedostat dvacítku a celkově utkání dopadlo 6:19.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder