Ve čtvrtek 29. října se odehrál dlouho očekávaný zápas mezi dvěma jaderňáckými holčičími týmy. Vidina následujícího dne, totiž pátku, kdy má většina volno, povzbudila fanoušky, a tak dorazili v hojném počtu, aby se mohli dosyta vyblbnout. Do zápasu nastoupilo komando La Tralalalala čítající 11 hráček v červených dresech, jmenovitě brankářka Barča, útočnice Káťa, Bětka, Alča, Mahu a Terka a obránkyně Ivet, Světla, Áňa a obranu si také premiérově vyzkoušely Robi a kapitánka Evča. Doma tak zůstala jen nová Ivet, která tentokrát byla ta, co si vybrala nemocenskou. Na druhé straně nastoupilo několik oranžových sirotků, a to Verča, Verča, Kamča, Kačka, Adél, Ráďa a bránu hájila Kája. Podle počtů to tedy vypadalo, že červená mašina rozválcuje oranžády napadrť. Nakonec to ale bylo úplně jinak.

Zápas začal v duchu oťukávání se a několika nesmělých přihrávek a pokusů. Po chvíli hraní se ale Veteránky konečně rozhoupaly a dopracovaly se tak k pěknému gólu, na který Barča bohužel nedosáhla. Na druhé straně pak dala červenému týmu naději Terka, která dostala nádhernou přihrávku od Kačky. Přihrávka všechny naprosto zaskočila, Terka byla ale naštěstí při smyslech a do té brány to šoupla. Zajímavým artistickým výkonem byl pád Ivet, která běžela naprosto sama a asi zapomněla, jak dlouhou nohu má, protože zakopla o vlastní špičku. Do poločasu ještě Veteránky přidaly jeden gól, z pohledu červených ale ještě nic nebylo ztraceno.

O přestávce se fanoušci samozřejmě museli předvést, a tak se pokusili postavit „pyramidu smrti“. Bohužel ještě před samotným aktem byl jeden díl základny naprosto neschopen čehokoliv, a tak musel být probrán láskyplným poplácáním do zadní části těla (ano Pavlíto, jsi to ty). Samozřejmě tak, aby na to jaderné slečny viděly nejlíp ze všech. Tento masážní chvat pomohl, a tak se mohla pyramida postavit. To by ale nebyl Mazi, který nejspíš trpí komplexem z dětského pískoviště, kde mu ostatní děti bořily jeho bábovičky a hrady, aby pyramidu nezbořil. Tímto skončila přestávka a mohlo se pokračovat v hraní ehm fotbalu.

Přestávka Veteránky posílila, a tak nasázely další dva góly. Nejzajímavějším byl gól Verči Paštykové, která se trefila do brány hlavou. Obdiv Veru, já bych po ráně do hlavy zapomněla čemu se rovná rotace rotace, a to by byla velká pohroma pro můj studijní život. K vidění bylo hromadné rozplácnutí před Barčinou brankou, kdy se přes jednu oranžovou hráčku rozplácly dvě červené hráčky. Konečné skóre korigovala opět Terka, která vyslala pomalý šouráček, jenž se dovalil až do brány. Zápas tedy skončil 4:2 ve prospěch Veteránek, které se nyní mohou pyšnit 6 body v tabulce Strahovské ligy.

Pro dokreslení atmosféry celého zápasu je nutno dodat, že fanoušci se opět snažili předvést, kdo má největšího …, vlastně kdo má největší a nejlepší pyrotechnický efekt. K vidění tak byly dýmovničky, světlice a také jeden kónický vulkán, který mě značně obtěžoval při kopání autu, ale jinak byl pěkný. Jistí nejmenovaní fanoušci se pak pokusili sestrojit vlastní pyro, které ale nechtělo fungovat. Když už si mysleli, že je to ztraceno, tak se výbušná směs rozhodla zaúčinkovat a vydepilovat všechny chlupy na okolo čumících ksichtech. Naštěstí se jí to nepodařilo, a tak si pyromani odnesli jen trošku pálivé ruce.

Jak je zvykem, po takovýchto velkých zápasech se rozhodně nekončí, ale pokračuje se do některého z místních kulturních zařízení, kde se pořádá tradiční čajový dýchánek. V čajovně zvané Desítka zdejší mok děvčatům velmi zachutnal, a tak ty nejvytrvalejší pokračovaly až do 4 do rána. Některé si dokonce vzpomněly na zkušenosti z tanečních, a tak se zde tančil waltz, tango a některé odvážnější páry se nejspíš pokoušely o passo doble. Nutno podotknout, že i když červení, tedy holky z La Tralalalala, na hřišti prohrály, tak čajový dýchánek s přehledem ovládly. Abych ale nebyla úplně nespravedlivá, tak spousta Veteránek byla nemocných, a také vyčerpaných z předchozího vítězného dýchánku po Pivcích.

Kdo tam nebyl, rozhodně má škodu, protože šlo opět o jednu z velkých událostí s afterparty ve strahovském stylu. Všem ostatním děkujeme za účast a těšíme se třeba na další podobné kulturní akci.

Evča

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder