Ve čtvrtek 9. listopadu 2017 se konal již tradiční Přebor FJFI v ping-pongu. Do devátého ročníku se oficiálně přihlásilo 25 sportovců (z toho 4 sportovkyně), rekordmanem se stal Honza Mazanec (Mazi), který přihlášku vyplnil pouhou hodinu před oficiálním zahájením.  Jelikož organizátory nebyl matematicky korektně definován deadline přihlašování, turnaje se zúčastnil jak Mazi, tak i tři nepřihlášení hříšníci, které kvůli jejich ochraně nebudeme jmenovat.

Po krátkém zahájení se již rozhořel boj ve čtyřech skupinách na čtyřech Strahovských blocích.  Posíleni dobrých pivem (tímto bych se rád omluvil panu Bc. Miroslavu Šosovi, že jsme netočili Radegast), které teklo na baru proudem, a variací toustů podávaných v kelímkách od piva (pojem tácek ještě v Tralalalala bohužel nemáme definovaný) první místa ve skupinách získali Tomáš Kouřim, Šimon Jelínek, Tomáš Smejkal a Vašek Zatloukal.

Do finálového pavouka je doprovodili hráči a hráčky na druhých a třetích místech. Fanoušci v bojích o celkové prvenství viděli vyrovnaná utkání, heroické sportovní výkony na hraně lidských možností, ale i vtipné okamžiky a úsměvy obou soupeřů, které jsou typické pro tento sport. Po více než čtyřech hodinách zápolení turnaj dospěl do finále, ve kterém se utkali Tomášové Kouřim a Smejkal.

Než ovšem došlo na poslední zkřížení pálek, připravili si organizátoři druhou soutěž v „obíhačce“ kolem jednoho stolu. Soutěže se zúčastnilo přes 20 sportovců (bohužel přesná data nemáme k dispozici – hrál každý kdo měl po ruce pálku či něco podobného) a jak je asi pochopitelné v tomto počtu, spíše než „obíhačka“ to byla „ochozovačka“. Jako poslední zůstal neporažen Vašek Zatloukal a ze čtvrtečního přeboru si tedy odnesl titul Nejkrutopřísnější freestyler fakulty.

Po krátkém posilnění došlo již na finále celého večera, kdy se mělo rozhodnout, kdo se v příštím roce bude moci chlubil titulem Přeborník FJFI. V souboji hraném na tři vítězné sety vstoupil do utkání lépe Tomáš Kouřim. Rychlou a přesnou hrou nedával soupeřovi šanci a rychle se ujal vedení 2:0 na sety. Diváci, kterých v maličké ping-pongové místnosti na Bloku pět tísnilo přes 15, ovšem dokázali Tomáše Smejkala vyhecovat a po dalších dvou setech již na tabuli svítil nerozhodný stav 2:2 na sety. V rozhodují sadě si ani jeden hráč nedokázal vypracovat rozhodující náskok a musela tak rozhodnout dramatická koncovka. Po několika nevyužitých mečbolech na každé straně dokázal vítězství v poměru 16:14 na míčky v pátém setu a celkem tedy 3:2 na sety na svou stranu urvat Tomáš Kouřim!

Po odehraném finále proběhlo vyhlášení výsledků a předání pohárů a cen. Nemohl chybět ani tradiční tralalácký pokřik, který mírně překvapil nováčky a vzhledem k již pokročilé večerní době i některé kolemjdoucí.

Rád bych ještě jednou jménem organizátorů poděkoval každému účastníkovi (ať hráči či fanouškovi) akce za účast. Byli jsme velmi mile překvapeni vašim velkým počtem. Doufáme, že se vám akce líbila a užili jste si ji jako my a že se uvidíme příští rok na jubilejním 10. ročníku Přeboru či na jiné sportovní akci pořádané Tralalalala. Pohár Děkana FJFI 2018 se velmi rychle blíží!

Tomáš Smejkal

Kategorie: Nezařazené