Jaderný odpad nastoupil do nové sezony s trochu pozměněnou sestavou oproti minulému roku. Jeho řady byly rozšířeny o Kubu, Darka, Štěpánova bratra, Jirku a Martina. Do jiných týmů přestoupil Blonďáček, který dostal lukrativní smlouvu v Béčku a Lukáš, který přešel do Céčka. Elitní střelec Jabko ukončil fotbalovou kariéru a pověsil pohorky na hřebík. Na rozdíl od loňského roku jsou zápasy La Tralalalala před zápasy Odpadu, část mužstva se sešla už dříve, aby mohla podpořit dívčí družstvo. To sice nevyhrálo, ale i tak to byla příjemná podívaná. Po rychlém posilnění a taktické poradě na Desítce se Odpad dostavil na hřiště č. 1 (není to chyby, souboje v kleci již jsou minulostí) téměř v plné sestavě.

 

Na začátku (myšleno prvních 30 s) zápasu to vypadalo nadějně. Soupeř měl méně šancí než jsem očekávali, a i když se k nějaké dostal, byl vychytán Štěpánem v bráně. S rostoucí únavou hráčů ovšem došlo k průlomu, útočníci začali utíkat obraně a občas se něco dostalo i za záda brankáře. Počet šancí Jaderného odpadu byl jen nepatrně vyšší než nula. Žel, ani jedna nebyla proměněna. Gólovému neúspěchu moc nepomáhal fakt, že nám chyběl Bamboš, který byl na neznámém místě mimo Prahu. Tímto stylem byl dokončen první poločas se skórem 0:n. Druhý poločas začal přesně tam, kde první skončil. Góly se sypaly jen a jen do špatné brány a všechny střely Odpadu lítaly vedle. Nasazení zabránit dalším gólům bylo maximální, i tak to ale moc nevycházelo. Štěpánův bratr nedbal na svou (ne)schopnost zranit se při každé příležitosti a při obraném souboji před bránou šel k zemi i s soupeřovým útočníkem, a jen nějakým zázrakem netrefil hlavou tyčku. Výkon Odpadu byl tak tragický, že většina fanoušků šla na pivo a zůstali jen dvě zmrzlé fanynky. Jejich trpělivost se ovšem vyplatila. Asi minutu před koncem se však Veverka dostal k míči a před bránou nezaváhal, čímž dal první gól Jaderného odpadu v sezoně (bude odměněn oříškem). Soupeři byli tímto tak šokováni, že po rozehrávce ztratili míč a Veverka skóroval podruhé. Jeho šance na hattrick ovšem byla zmařena rozhodčím, který odpískal konec utkání. A tak dopadl první zápas sezony 2:13 v neprospěch Odpadu. Chybělo jen několik drobností jako organizovaná obrana, přesnost přihrávek, pohyb na hřišti či střelba na bránu.

 

Po zápase se tým odebral na desítku na pozápasovou poradu, kde zvolil kapitána týmu, kým se stal Štěpán a disciplinární komisi, jejímiž členy se stali Oskar, Mára a Zdenál.

 

Štěpán II.

Kategorie: Nezařazené