Třebaže byly informace k turnaji v disciplíně frisbee v rámci Souboje fakult velmi kusé, začaly se u umělky Na Kotlářce už v domluvených 8:30 objevovat první hloučky zájemců o toto sportovní klání. Přesněji řečeno šlo tedy o turnaj ve sportu jménem ultimate.

Pro představu: je to kolektivní sport zrovna jako kopaná či košíková, ve kterém se hází plastovým diskem. S tím hráči nesmí běhat, vždy se s talířem zastaví a pivotují jako v basketu. Místo gólů se dávají body v „zónách“ na koncích hřiště jednoduše tak, že v nich jeden ze spoluhráčů chytí nahrávku.

V 9:00 už byla většina atletů na místě a začal se rýsovat rozpis, ve kterém si 5 zúčastněných fakult mělo zahrát takříkajíc každá s každou. Fakulty se zúčastnily stavební, biomedicínská, elektrotechnická, ajťácká a ta naše jaderná. Jeden zápas měl trvání pouhých 20 minut, což ale bylo pro FJFI v počtu 7 hráčů tak akorát.

Celkově vzato měla kvalita fyzikálně inženýrské hry vzestupnou tendenci. V prvním zápase jsme se radovali, že jsme vůbec byli s to zaskórovat, v druhém jsme dali pěkné tři body, ve třetím už jsme si zkusili, jaké to je hrát relativně vyrovnanou hru a v posledním zápase proti FITu jsme takovou vyrovnanou hru obrátili ve výhru.

Čtvrtým místem z pěti zúčastněných, ale hlavně účastí samotnou, jsme jaderce získali do Souboje fakult 8 bodů a udrželi pěknou dosavadní druhou pozici.

Petr Fejl

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder