Sokol Tuhaň byl vyhlášen nejhorším týmem v českém fotbale redakcí deníku Sport z jediného důvodu: za celou sezonu neuhrál ani bod se skóre 27:99. Bez bodu byly také Drahany z Prostějovska, ale ty na rozdíl od Tuhaně uhrály “příjemnější” skóre 9:69.

Proč muselo nejhorší mužstvo prožít tak hrůzostrašný ročník? Opravdu jsou tak špatní, jak by leckoho napadlo?

“Byla to tragédie, ale nejsme zvyklí končit takhle vzadu. Minulá sezóna byla ta nejhorší vůbec,” říká Martin Weissgärber, předseda klubu Sokol Tuhaň i aktivní hráč. “Chceme hrát lépe, skončit aspoň o dvě příčky výše a 6-9 bodů získat,” doplňuje jeho otec Miloslav.

Jak toho docílit? Co by pomohlo Tuhani nastartovat motor, aby deník Sport mohl na konci sezony označit za nejhorší mančaft někoho jiného? Jedno řešení tu je!

Taktiku na zápasy bude odteď tvořit slavný to stratég Ruda z Ostravy! Do hospody už mu dokonce dorazila kazeta VHS s otřesným výkonem Tuhaně i žádost o pomoc.

“Tus mě děcka poprosili, abych pomohl NEJhoršimu fotbalovemu klubu v ČR! SOKOL TUHAŇ!!! Pomužeme jim nahoru kurde?” napsal Ruda. Jasně, že pomůže!

Teď jen půjde o to, aby se Sokol Tuhaň scházel na zápasy v plném počtu. Martinovi v minulé sezoně při utkání zlomili nohu, kvůli čemuž jeho spoluhráči doslova utekli ze hřiště. “Starší kluci si řekli, že to nemají zapotřebí a zbytek sezony jsme hráli v devíti. Ve dvou zápasech v Kostelci jich hrálo jenom osm,” prozradil otec Miloslav.

Ale pozor! Začíná se pomalu dařit. Sokol Tuhaň je sice po čtyřech kolech letošní sezony poslední, ale na kontě už má JEDEN bod!

A proč vám to všechno píšu? Protože jsme asi před měsícem hráli sedmé kolo 5. hanspaulské ligy a já si z něj skoro nic nepamatuji. Podle webu jsme prohráli 5:4 a za 6 minut (od 50. do 56. minuty) jsme dali 4 góly. Škoda, že jich soupeř stihl dát o jeden více, ale tak to ve fotbale chodí. Když to tak chodí často, tak si po čase uvědomíte, že jste jako Sokol Tuhaň. Touto hlubokou filozofickou úvahou bych report rád ukončil. Jen musím zmínit, že existuje ještě klub Madron FC, který byl jeho trenérem označený jako nejhorší v Británii. Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Inkasovali neuvěřitelných 227 gólů v 11 zápasech a po právu jim patří nálepka nejhoršího fotbalového týmu ve Velké Británii. Řeč je o fotbalistech Madron FC, kteří hrají na hřišti Krále Jiřího V. A ten by na ně jistě nebyl hrdý. Borci z vesničky Madron, která má necelých 1500 obyvatel, totiž letos nevyhráli jediný zápas a v průměru inkasují 20,63 gólů na jedno utkání. “Jsme asi nejhorší tým v Británii,“ ulevil si dočasný kouč Alan Davenport.

Ten se ale nehodlá vzdávat a dál chce se svými hráči bojovat o dobré výsledky. “Vím, že se nám všichni smějí, ale my to nevzdáváme a každý týden budeme na hřišti bojovat až do konce letošní sezony,“ řekl deníku The Telegraph. “Naši hráči nejsou hvězdy, jsou rádi za každou minutu na hřišti,“ vysvětlil. Jenže neradi se fotí. Na týmové fotce, kterou má k dispozici deník The Sun, je totiž jen osm fotbalistů. Ostatní se odmítli zvěčnit v klubových barvách, neboť se cítí výsledky týmu poníženi. V posledním letošním duelu prohráli dokonce 55:0. A to už se na psychice poznamená. “Minulý rok jsme vyhráli druhou divizi a teď hrajeme proti borcům z první. Našim hráčům to evidentně moc nejde. Jsem z toho zklamaný, jsme prostě nejhorší tým v zemi,“ nebere si servítky kouč Davenport, jehož příběh zasáhl média po celém světě.

Paradoxní ale je, že i přes hrozivé skóre Madron FC není nejhorším týmem ligy, celku Storm FC byly totiž odečteny body za to, že se nedostavil k zápasu. Hráči Madronu tak směle mohou napsat knihu “Jak vstřelit dva góly, inkasovat 227 a nebýt v tabulce úplně poslední.“

Martin Ševeček

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder